William Sidis´ perfekte liv
Hør uddrag

William Sidis´ perfekte liv

Morten Brask

Politikens Forlag
En vintermorgen 1910 er en foredragssal på Harvard fyldt til bristepunktet med USA’s førende professorer. På talerstolen står William Sidis. Han skal fremlægge sin teori om den fjerde dimension. William er elleve år gammel.

Næste dag er han på forsiden af alle aviser. Amerikanerne elsker historien om vidunderdrengen, som kunne læse, da han var atten måneder, lærte sig selv latin og græsk som treårig og skrev flere bøger om grammatik, astronomi og anatomi, inden han fyldte otte. Alle forudser, at han bliver en ny Newton, der vil skabe mirakler og forbløffe hele verden.

Ti år senere er William igen på forsiderne. Denne gang fordi han er under anklage for oprør mod den amerikanske stat.

William Sidis’ perfekte liv (2011) er en roman inspireret af supergeniet William Sidis’ mærkelige skæbne. Hans IQ lå på mellem 250 og 300, den højeste intelligens nogensinde registreret. Men hvorfor er der ingen som i dag kender Sidis’ navn? Hvorfor forsvandt han? Og hvem er den unge kvinde, hvis fotografi han bar på sig til sin dødsdag?

Romanen fører læseren til forrige århundredes Boston og New York. Til milliardærernes saloner, hvor lille William vises frem. Til en opvækst med forældre der, sammen med datidens førende psykologer, forvandler Williams barndom til et psykologisk eksperiment – et eksperiment, der får tragiske konsekvenser for William, og som fører til at han en dag indser, at han er nødt til at flygte.

Læs mere
Vælg udgave:
 e-bog (epub)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 79.00
Sprog: Dansk
Sideantal: 304
ISBN: 9788756707411
Format: ePub
E-bog Udk. 12. October 2011
Beskyttelse: Digital vandmærkning
Forlag: Politikens Forlag
Omslagsgrafiker: Stoltzestudio ApS
Anmeldelser og omtale
 
 
 
 
-  Vejle Amts Folkeblad, Arne Mariager
Romanen om William Sidis’ perfekte liv er velskrevet, men det, der først og fremmest gør den læseværdig, er selve hovedpersonen. En sympatisk mand, hvis liv blev ødelagt af det, der burde have været en kolossal styrke
Kristeligt Dagblad, Vibeke Blaksteen
Den tragiske læsning modsvares af Brasks betoning af menneskelig rigdom ... Portrættet er fornemt balanceret mellem at se Sidis som offer og som også menneskeligt set en begavelse
Fyns Amts Avis, Tina Karina Mortensen
Gyselig, grænseoverskridende og meget interessant læsning
Downloads
TOP  ▲
Andre bøger af Morten Brask
Ofrene
En sommernat i det indre København bliver en ung jurist overfaldet. En Læs mere
I morgen stopper jeg
I sytten år levede Anja Fonseca et dobbeltliv.
 
Hun var den sjove Læs mere
En pige og en dreng
EN PIGE OG EN DRENG er en roman om et menneskes illusioner, om Læs mere
Havet i Theresienstadt
Det er år 1943. Den danske lægestuderende, Daniel Faigel, vågner i en Læs mere