Violinisten fra Auschwitz
Hør uddrag

Violinisten fra Auschwitz

Ellie Midwood

North Audio Publishing
I Auschwitz er hver eneste dag en kamp for overlevelse. Alma har fangenummer 50381, tatoveret ind i hendes hud med blegt, blåt blæk. Hun er indespærret sammen med tusindvis af andre, revet bort fra sine kære og fanget i en labyrint af pigtråd. Hver dag forsvinder mennesker for aldrig at blive set igen.

Denne horrible virkelighed kunne ikke være fjernere fra Almas tidligere liv, hvor hun som højagtet violinist tryllebandt sit publikum koncert for koncert. Men da nazisterne indtager Europa, kan det ikke redde hende.

Da lederen af kvindelejren udpeger Alma til leder af et orkester, der skal optræde for såvel lejrfanger som højtrangerende nazister nægter Alma: ”De kan slå mig ihjel, men de kan ikke tvinge mig til at spille”. Snart går det dog op for hende, at positionen som orkesterleder samtidig rummer magt; hun kan skaffe sultende piger ekstra rationer og redde mange fra dødens kløer.

Sådan møder Alma Miklos, som er en talentfuld pianist. Omgivet af fortvivlelse finder de lindring i fælles prøver, hemmelige beskeder og koncerter spillet i fællesskab – alt imens de beder til, at det hele snart vil få ende. Men i Auschwitz er selve luften farvet af tab, og tragedie er det eneste, man kan vide sig sikker på. Kan deres kærlighed overleve på et så håbløst sted?

Baseret på den utrolige, men sande historie om Alma Rosé, bringer Violinisten fra Auschwitz en af historiens mest frygtløse, inspirerende og modige heltinder til live. Almas mod reddede utallige liv og bragte håb til dem, der havde glemt, at det fandtes.

Læs mere
Vælg udgave:
 lydbog (download)
 e-bog (epub)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 149.00
Sprog: Dansk
ISBN: 9788775710874
Format: ePub
E-bog Udk. 03. March 2022
Beskyttelse: Digital vandmærkning
Forlag: North Audio Publishing
Oversætter: Maria Pape
Downloads
TOP  ▲
Andre bøger af Ellie Midwood
Den Hvide Roses sidste ord
Tyskland, 1942. Første dag på München Universitet møder Sophie Scholl Læs mere
Pigen der flygtede fra Auschwitz
Ingen forlader Auschwitz i live. Mala, fange nummer 19880, indser dette i Læs mere