Villa America
Hør uddrag

Villa America

Liza Klaussmann

Politikens Forlag
Scott og Zelda Fitzgerald, Pablo Picasso, Cole og Linda Porter, Ernest Hemingway – alle er de sommergæster hos Gerald og Sara Murphy. Visionære, misforståede og med vidt forskellige baggrunde gifter Murphy-parret sig, mens de stadig er ganske unge, og sammen påbegynder de deres livsværk: at skabe en kunstnerkoloni, hvor en ny, smuk og fantasifuld verden kan udfolde sig. De slår sig ned i Villa America ved den franske riviera, som hurtigt bliver centrum for Murphy-parrets flamboyante omgangskreds af bohemer. Men inden længe får en fremmed fodfæste imellem dem med en intensitet, der sætter deres ægteskab og Villa Americas fremtid på en prøve. Og da tragedien rammer, må Gerald og Sara en gang for alle indse, at intet længere vil være, som det var i de gyldne mellemkrigsår i Villa America.

Romanen er baseret på den virkelige historie om societyparret Gerald og Sara Murphy og deres liv ved Cap d’Antibes ved den franske riviera. Parrets liv har også inspireret F. Scott Fitzgerald til at skrive Blid er natten og Ernest Hemmingways Edens have.
Læs mere
Vælg udgave:
 p-bog (hæftet)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 200.00
Sprog: Dansk
Sideantal: 494
ISBN: 9788740004571
Format: 145x220
Udk. 14. January 2016
1. udgave, 1. oplag
Indbinding: Hæftet
Indholdsgrafiker: LYMI
Forlag: Politikens Forlag
Omslagsgrafiker: Imperiet
Oversætter: Kirsten A. Nielsen
Anmeldelser og omtale
 
 
 
 
 
-  Chrichri.dk, Charlotte Weisenfeld
Historien er underholdende og giver et interessant indblik i kunstnermiljøet, som det så ud i starten af 1900-tallet. Derfor er ”Villa America” månedens bog.
 
 
 
 
 
-  Femina, Julia Lahme
Umulig at lægge fra sig … Det er en melankolsk roman om kærlighed, kunst og viljen til at tro på et bedre liv, men også om, hvordan mennesker forandres, når verden omkring dem gør det samme. Den er vanvittigt velskrevet og umulig at lægge fra sig.
 
 
 
 
 
-  litteraturanmeldelser.dk, Maria Skytte
Åh, sjældent har jeg læst en roman så (bevidst) langsomt og med så stor nydelse … Nu er jeg færdig med den, og det er helt trist. Jeg ville faktisk ønske, at jeg havde gemt den til sommerferien, for det er på en måde sådan en rigtig sommerbog. Det må noget med lyden af jazz og klirrende cocktailglas og fornemmelsen af fransk riviera, der tager mine tanker i retning af sommer og sol og lange, lyse aftener. Selvom det altså godt nok er koldt udenfor i dag denne fredag i januar. Læs mere
 
 
 
 
-  Politiken, Kim Skotte
Liza Klaussmann har en letflydende pen, som fint balancerer kulørt fremdrift med psykologisk finfølelse i klart fremmalede tidsbilleder. Her folder hun sig ud.
 
 
 
 
-  Magasinet Liv, Caroline Rutter
En rigtig ”Den store Gatsby”-inspireret sag. Tidsbilledet er fængslende, og det er sjovt at læse forfatteres forestillinger om berømtheders privatliv. Sæt dig til rette i yndlingsstolen, og lad Middelhavets bølger bruse for dit indre øre.
 
 
 
-  Fyens Stiftstidende, Theis Vallø Madsen
"Villa America" har sommerstemning, drama, varme, og vemod … Klaussmanns ubesværede skrivestil får en særlig filmisk stemning frem. Romanen ligner et oplæg til et klassisk amerikansk helaftensdrama i det gamle Europa. Den europæiske sommer bliver så varm og autentisk, som kun udefrakommende kan beskrive det. Læs mere
Litteratursiden.dk, Britta Voergaard Poulsen
Romanen er både romantisk, spændende, glamourøs, bittersød og tragisk - og meget velskrevet i et flydende sprog. Den er nogen gange helt Jane Austensk, specielt i de brevkorrespondancer der er i starten. Personerne er levende beskrevet på godt og ondt, og de følger en længe efter, man har lagt bogen fra sig. Absolut en roman der varmt kan anbefales - nok mest til damerne. Læs mere
Downloads
TOP  ▲
Andre bøger af Liza Klaussmann
Tigerhuset
Tigerhuset (2012) er en mørk, dragende fortælling om lidenskab, bedrag Læs mere