Vild virus
Hør uddrag

Vild virus

Jens Lundgren, Lars Igum Rasmussen

Politikens Forlag
Virus har sat dagsordenen i Jens Lundgrens arbejdsliv, lige siden han som helt ung læge stod ved sygesengen hos dødsmærkede aidspatienter og forskede i at finde en effektiv medicinsk mehandling til dem. Resultatet kan alverdens hiv-patienter takke ham for i dag.

Siden coronapandemiens start har han knoklet for at hjælpe livstruede patienter og udvikle nye behandlinger med videnskabeligt dokumenteret effekt. Han har rådgivet de danske sundhedsmyndigheder og regeringen, og han har arbejdet tæt sammen med toppen af det amerikanske sundhedsvæsen under pandemigeneralen Anthony Fauci.

I Vild virus giver han et unikt indblik i, hvad der sker bag kulisserne, når en virus truer os på livet og vender op og ned på vores hverdag. Bogen giver den første samlede beretning om de to vilde pandemiår: forskernes kapløb med tiden og en virus, der er en mester i at mutere, håndteringen af alle de udfordringer, virus pludselig kastede os ud i – og hvad vi har lært, så vi kan være bedre forberedte, når den næste virus udfordrer vores eksistens. For det vil ske: Pandemiernes tid er langtfra forbi.

Bogen er blevet til i tæt samarbejde med Lars Igum Rasmussen, der som sundhedsredaktør på Politiken har dækket coronapandemien med mere end 200 nyhedsartikler, interviews, reportager og analyser.

Læs mere
Vælg udgave:
 lydbog (download)
 e-bog (epub)
 p-bog (indbundet)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 300.00
Sprog: Dansk
Sideantal: 376
ISBN: 9788740076011
Format: 151x226
Udk. 14. October 2022
1. udgave, 1. oplag
Indbinding: Indbundet
Forlag: Politikens Forlag
Omslagsgrafiker: Kenneth Schultz
Anmeldelser og omtale
 
 
 
 
 
-  Sundhedspolitisk tidsskrift, Maria Cuculiza
Den hidtil bedste danske bog om pandemien … klog, usentimental og informationsrig.
Weekendavisen, Peter Harmsen
Lundgrens formidable pædagogiske evner, kendt fra medierne, kommer til deres fulde ret ... Der vil i de kommende år komme mange flere bøger om det, der er blevet kaldt Danmarks største krise siden besættelsestiden. Det er svært at forestille sig, at de ikke alle vil trække på denne værdifulde kilde.
 
 
 
 
-  Altinget, Torben Mogensen
Jeg kan bestemt anbefale at læse bogen. Man mærker, at det er en journalist med kendskab til området, der har skrevet bogen. Sproget er let læseligt. Der er glimrende beskrivelser af farlige infektionssygdomme og deres forløb i samfund rundt i verden. Der er glimrende illustrationer, som ikke medicinsk uddannede også kan få glæde af. Læs mere
Radio Update, Hanne Bærentzen
Fyldt med god viden – og spænding.
Dagens Medicin, Else Smith
En vellykket og troværdig bog … som vil stå tilbage som et medicinsk-historisk dokument.
 
 
 
 
-  Ugeskrift for læger
Historien om coronapandemien er spændende, og det er Jens Lundgrens personlige historie i den grad også … Som læser er man godt underholdt.
Downloads