Finanskrise, insiderhandel, grønne investeringer, skovrydninger og Occupy Wall Street-bevægelsen er vigtige ingredienser i Morten Vittrups anden roman, »Vi ville så meget« .
Der er buldrende opsving og yuppie-generation for fuld udblæsning over skildringerne i romanen, der fint lever op til alle
forestillinger om samtidskrøniken, der tager fat på nogle af en epokes karakteristiske temaer og moralske dilemmaer.
Morten (… )fortæller sin tidstypiske historie effektivt med fin sans for jargonen i romanens skiftende miljøer.
Læs mere
…det lykkes for Morten Vittrup at holde spændingen oppe hele vejen, samtidig med, at han får læserens følelser godt op at køre.
Romanen er velskrevet, med et lettere vulgært og meget direkte sprog visse steder, og det skal man være klar over, når man giver sig i kast med romanen.
Bogen er absolut en ’pageturner’ – og sætter samtidigt tanker i gang. Skildringen af problemer med store projekter i fattige landes kæmpestore ellers forholdsvist uberørte naturområder ligger klart Morten Vittrup på sinde. Han behersker i den grad sprogets udtryksmidler – og han nyder tydeligt nok
sit håndværk, når han på fire –fem linjer magter at skrive en hel lille roman.
Det er tankevækkende at læse forfatterens håndtering af værdier stillet op overfor hinanden: finansverdens fokus på afkast, klimaaktivisters fokus på naturen – og alles fokus på det privatliv, som gennem hackerangreb pludselig blotlægges på nettet.
Læs mere
Morten Vittrups roman handler om manipulation, om kuldsejlede planer, skuffede ambitioner og uempatiske menneskers adfærd. Den langer ud efter pengemagtens glatte ondskab og hykleri, men den reducerer ikke sig selv til enøjet kapitalismekritik; det forhindrer dens nøgterne eksistensdebat.
Sproget
er ungdommeligt mandepotent og spraglet med en forkærlighed for fuckverbalitet.
Læs mere