Vi kan ikke sidde her til juleaften!
Læs uddrag

Vi kan ikke sidde her til juleaften!

Historien om Herman Salling og Dansk Supermarked
Jyllands-Postens Forlag
Historien om Herman Salling og Dansk Supermarked. Ikke bare et portræt af en usædvanlig erhvervsmand og stor personlighed, men også beskrivelsen af et stykke unikt Danmarkshistorie om danskernes indkøbsvaner.

Herman Salling er manden, der grundlagde og udviklede Dansk Supermarked til en mastodont i den danske fødevarebranche. Dette er den fascinerende og underholdende historie om købmanden Salling, der om nogen har præget udviklingen i dansk detailhandel, og om koncernen med de mange dagligvarebutikker som Netto og Føtex, vi alle har et forhold til og handler i hver dag.
 
Som en anden Mads Skjern startede Herman Salling som ”metervaremand” i sin fars manufakturhandel. Her solgte han stoffer, men havde fra starten et så udpræget forretningstalent og øje for, hvad kunderne ønskede, at han ville noget mere. ”Altid fremdrift, aldrig stilstand” blev i de efterfølgende år hans motto. Herman Salling åbnede Danmarks allerførste supermarked, og han var mange år senere manden bag indførelsen af discountbutikker i Danmark. Han brugte alle sine vågne timer på firmaet og forsømte familien, men nåede, bl.a. gennem partnerskabet med Mærsk McKinney Møller, en forretningsmæssig succes uden sidestykke.

Vi kan ikke sidde her til juleaften! er ikke bare et portræt af en usædvanlig erhvervsmand og stor personlighed, men også beskrivelsen af et stykke unikt danmarkshistorie. Bogen kommer omkring åbningen af først stormagasinet Salling i Aarhus, siden Føtex, Bilka og Netto i hele landet. Den fortæller anekdoterne om familier, der valfartede på udflugt til varehuset i hobetal, og om kvinder der sloges indædt om blomstrede vattæpper.

Bogen er gennemillustreret med historiske billeder.
Læs mere
Vælg udgave:
 e-bog (epub)
 lydbog (download)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 79.00
Sprog: Dansk
Spilletid: 6T 41M
ISBN: 9788740027761
Format: Download MP3
Lydbog udk. 22. October 2015
Indlæst af: Morten Rønnelund
Forlag: Jyllands-Postens Forlag
Anmeldelser og omtale
 
 
 
 
 
-  Jyllands-Posten, Ulla Bechsgaard
Hanne Sindbæk skriver underholdende og indsigtsfuldt om den karismatiske erhvervsmand Hermann Salling. Hun er en god fortæller, og vi får både forretningshistorien og en flig af den private historie i bogen ”Vi kan ikke sidde her til juleaften”.
Downloads