Vi er det liv vi lever
Hør uddrag

Vi er det liv vi lever

Svend Brinkmann

Politikens Forlag
Det kan give mening at tage skæbnen alvorligt, mener psykolog og professor Svend Brinkmann, der i sin nye bog fortæller om livstrådens betydning for vores liv.

En sommerdag i 2018 modtager Svend Brinkmann et håndskrevet brev fra en læser, Lili på 90 år. De to bliver pennevenner og begynder siden at mødes regelmæssigt i Lilis lejlighed. Her fortæller Lili sin livshistorie: Om forelskelser i tyske soldater under krigen, om angst, sorg, glæde og en stræben efter værdighed gennem hele 33 år i psykoanalyse.

Lilis fortælling sætter tanker i gang hos Svend Brinkmann: Har vi glemt skæbnens betydning for vores liv? Er det langt mindre, der er op til os selv og vores frie valg, end vi har lært at tro? Hvad betyder dannelse og værdighed for et menneskes liv – og hvordan kan man forsone sig med sin fortid?

Denne bog er på en gang en fortælling om Lilis lange liv og Svend Brinkmanns bud på en psykologi, der tager skæbnen alvorligt. Budskabet er, at vi ikke er enevældige herskere i vores liv. Vi er det liv, vi lever, og som Lilis fortælling illustrerer, får det liv en stor del af sit indhold fra andre menneskers livstråde og fra historiske betingelser og begivenheder.

Bogen er således også en kritik af nutidens ideer om det autonome menneske, der kan, hvad det vil. En dosis skæbnetro kan være opbyggelig og dannende – også for moderne mennesker.
Læs mere
Vælg udgave:
 lydbog (download)
 e-bog (epub)
 p-bog (indbundet)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 270.00
Sprog: Dansk
Sideantal: 216
ISBN: 9788740054699
Format: 151x226
Udk. 25. March 2021
1. udgave, 6. oplag
Indbinding: Indbundet
Indholdsgrafiker: Bech Grafisk
Forlag: Politikens Forlag
Omslagsgrafiker: River v/ Sune Ehlers
Anmeldelser og omtale
 
 
 
 
 
-  Kristeligt Dagblad, Michael Bach Henriksen
Det er en velfortalt, lettilgængelig og tankevækkende bog, som de fleste unge formentlig også kan læse med udbytte.
Information, Karen Syberg
Svend Brinkmanns bog er læseværdig og tankevækkende
 
 
 
 
 
-  Berlingske, Anne Sophia Hermansen
Det er en meget rørende og livsklog bog, som Svend Brinkmann har skrevet om at blive til som menneske ... Et stykke danmarkshistorie set gennem Lilis øjne og belyst af en af nationens klogeste hoveder.
 
 
 
 
 
-  Kulturinformation.org
Dejlig befriende læsning
Downloads
TOP  ▲
Andre bøger af Svend Brinkmann
Livsopgaver
Hvad skal vi med livet? Hvad er vores opgave som menneske, i livet som Læs mere