Verden fra forstanden
Hør uddrag

Verden fra forstanden

Den eksistentielle trussel fra tech-giganterne

Franklin Foer

Franklin Foers internationale bestseller Verden fra forstanden er en højaktuel og dybt fascinerende debatbog om de allerstørste tech-giganter, den måde de styrer vores liv på og, ikke mindst, den trussel de udgør.

Vi danner sociale netværk på Facebook, har huset fuld af Apple-produkter og stoler på de informationer, som Google giver os, som aldrig før. I løbet af de seneste 10-20 år er der sket en revolution i den måde, hvorpå viden og informationer bliver delt og kontrolleret, og det har ændret den måde, vi tænker på. Uden at overveje konsekvenserne har den vestlige verden taget imod tech- giganternes fagre nye verden med kyshånd og købt deres budskab om, at deres produkter kun er skabt for at gøre verden til et bedre sted.

Men Franklin Foer viser, hvordan Facebook, Apple, Amazon og Google med deres nærmest monopollignende status og gennem beslutninger taget af kun en lille håndfuld mænd har indflydelse på almindelige menneskers tilværelse helt ned i detaljen. Han forklarer, hvordan disse beslutninger frarøver os vores menneskelighed, vores menneskelige værdier, vores privatliv og vores evne til at håndtere komplekse problemstillinger. Det, der er på spil, er intet mindre end, hvem vi er – og hvem vi ønsker at være i fremtiden.

Verden fra forstanden er en vigtig bog, som kan læses af enhver, der har prøvet at søge på Google, swipe på skærmen af et Apple-produkt eller scrolle ned gennem et Facebook news feed; med andre ord os alle sammen.
Læs mere
Vælg udgave:
 e-bog (epub)
 lydbog (download)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 129
Sprog: Dansk
Sideantal: 272
ISBN: 9788740050264
Format: ePub
E-bog Udk. 10. September 2018
Beskyttelse: Digital vandmærkning
Oversætter: Morten Visby
Anmeldelser og omtale
 
 
 
 
 
-  Kristeligt Dagblad, Henrik Hoffmann-Hansen
Bogen er fremragende og grundigt skrevet med en glimrende historisk perspektivering. Det vil være et forstandigt valg at læse den.
 
 
 
 
-  Martin Schjönning
Den kan læses af alle, og det bør den faktisk.
 
 
 
 
-  Unionen live
Foer skriver så det løber en koldt ned ad ryggen … Hvis man er nysgerrig eller bekymret for konsekvenserne af den teknologiske udvikling så er denne her bog virkelig noget for dig.
 
 
 
 
-  Jyllands-Posten, Henrik Jensen
Velskrevet, energisk, indigneret
Weekendavisen, Frederik Stjernfelt
Hans analyse af techideologien er stærk … Franklin Foers særlige erfaringer som skribent giver ham et unikt indblik i, hvordan de for længst er i færd med at udhule ideen om en kritisk offentlighed.
Downloads