Varieté. Laurits og Valdemar
Læs uddrag

Varieté. Laurits og Valdemar

Søren Pilmark

Politikens Forlag
Laurits er en gudbenådet tryllekunstner, og publikum elsker ham. Takket være Laurits kan varieté-teateret Apollo få det til at løbe rundt, men det er ikke nemt at være et lille østjyske provinsteater i 1910.

                            
Laurits er vokset op på teateret, efter hans forældre døde, og teaterets faste folk er hans familie: sandsigersken Philitta Madsen, der vil gøre alt, hvad der står i hendes magt for at holde på Laurits, hans barndomsven Melchoir, og direktøren Archibald Deutch, der kæmper for teaterets overlevelse. Og alle de andre: sabelslugeren, trapezartisterne, billetdamen, sangerne og ikke mindst den charmerende assistent Lola.


Som helt ung mødte Laurits sit livs kærlighed, Astrid. Hun var elev på byens husholdningsskole og blev fuldstændig fortryllet af Laurits, da hun så ham på scenen. Det skulle have været den altafgørende kærlighed, men onde kræfter ødelagde det. Først en dag mange år senere går det op for Laurits, hvad det var, der skete dengang. Og hvor nært han i virkeligheden var knyttet til Astrid.


Laurits har besluttet at rejse fra Apollo for at prøve lykken på de store scener i København, og han protesterer, da han bliver sat til at tage sig af en dreng, der er blevet placeret på teateret, efter hans mor døde. Men drengen viser sig at have et exceptionelt talent for at trylle, og da sandheden om drengen går op for Laurits, må han træffe sit livs sværeste valg.

Læs mere
Vælg udgave:
 lydbog (download)
 e-bog (epub)
 p-bog (indbundet)
Belastning...
DKK 169.00
Sprog: Dansk
Spilletid: 14T 28M
ISBN: 9788740075052
Format: Download MP3
Lydbog udk. 01. december 2021
Indlæst af: Søren Pilmark
Forlag: Politikens Forlag
Anmeldelser og omtale
 
 
 
 
-  Jyllands-Posten, Christian Møgeltoft
Den folkekære skuespiller, instruktør, komiker, musiker, tryllekunstner mv. kan knageme også skrive! (…) Historien er medrivende, replikkerne mundrette, tidsbilledet godt ramt, og de mange rare mennesker er svære ikke at holde af. Hertil kommer alle de kostelige scener, hvor forfatteren ubesværet får os til at smile henført (som da Valdemar befinder sig i kassen til Den Oversavede Dame sammen med yppige Lola og kan se op til hendes mamelukker). Søren Pilmarks debutroman er sød, sjov og charmerende og skal nok finde sit velfortjente publikum. Læs mere
 
 
 
 
-  Bog_finken (IG)
En fortryllende roman om fædre og sønner og kærlighedens mange skikkelser krydret med ægte magi.
Downloads