Varieté. Laurits og Valdemar
Hør uddrag

Varieté. Laurits og Valdemar

Søren Pilmark

Politikens Forlag
Laurits er en gudbenådet tryllekunstner, og publikum elsker ham. Takket være Laurits kan varieté-teateret Apollo få det til at løbe rundt, men det er ikke nemt at være et lille østjyske provinsteater i 1910.

                            
Laurits er vokset op på teateret, efter hans forældre døde, og teaterets faste folk er hans familie: sandsigersken Philitta Madsen, der vil gøre alt, hvad der står i hendes magt for at holde på Laurits, hans barndomsven Melchoir, og direktøren Archibald Deutch, der kæmper for teaterets overlevelse. Og alle de andre: sabelslugeren, trapezartisterne, billetdamen, sangerne og ikke mindst den charmerende assistent Lola.


Som helt ung mødte Laurits sit livs kærlighed, Astrid. Hun var elev på byens husholdningsskole og blev fuldstændig fortryllet af Laurits, da hun så ham på scenen. Det skulle have været den altafgørende kærlighed, men onde kræfter ødelagde det. Først en dag mange år senere går det op for Laurits, hvad det var, der skete dengang. Og hvor nært han i virkeligheden var knyttet til Astrid.


Laurits har besluttet at rejse fra Apollo for at prøve lykken på de store scener i København, og han protesterer, da han bliver sat til at tage sig af en dreng, der er blevet placeret på teateret, efter hans mor døde. Men drengen viser sig at have et exceptionelt talent for at trylle, og da sandheden om drengen går op for Laurits, må han træffe sit livs sværeste valg.

Læs mere
Vælg udgave:
 lydbog (download)
 e-bog (epub)
 p-bog (indbundet)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 140.00
Sprog: Dansk
Sideantal: 560
ISBN: 9788740070965
Serietitel: Varieté-serien
Nummer i serien: 1
Format: 145x228
Udk. 14. October 2021
1. udgave, 2. oplag
Indbinding: Indbundet
Forlag: Politikens Forlag
Anmeldelser og omtale
 
 
 
 
-  Jyllands-Posten, Christian Møgeltoft
Den folkekære skuespiller, instruktør, komiker, musiker, tryllekunstner mv. kan knageme også skrive! (…) Historien er medrivende, replikkerne mundrette, tidsbilledet godt ramt, og de mange rare mennesker er svære ikke at holde af. Hertil kommer alle de kostelige scener, hvor forfatteren ubesværet får os til at smile henført (som da Valdemar befinder sig i kassen til Den Oversavede Dame sammen med yppige Lola og kan se op til hendes mamelukker). Søren Pilmarks debutroman er sød, sjov og charmerende og skal nok finde sit velfortjente publikum. Læs mere
 
 
 
 
-  Bog_finken (IG)
En fortryllende roman om fædre og sønner og kærlighedens mange skikkelser krydret med ægte magi.
 
 
 
 
-  Bogrummet.dk
Historien er medrivende, replikkerne mundrette, tidsbilledet godt ramt, og de mange knuselskelige mennesker er svære ikke at holde af.
 
 
 
 
-  Line Rasmussen, Børsen
Charmerende historisk fortælling om fædre og sønner og oversavede damer.
Litteratursiden.dk
'Varieté' er en fortælling med et imponerende stort og farverigt persongalleri, som man mærke er fremtryllet med kærlighed. En vidunderlig debut.
Information, Anne Middelboe Christensen
Hele tiden overrasker hans fascinerende fortælling. Hans sprog er veloplagt og funklende fejlfrit, og han er vidunderligt opfindsom i sine figurtegninger og sine bizarre pointer. Det er de særeste ting, som han får øje på undervejs med sit skæve blik: Fra et solur til en pose med kanelsnegle og et par slidte drengesko. Man aner originaliteten i teksterne fra ’Ørkenens Sønner’ ligge og glitre i baggrunden med alle deres groteske detaljer og twist. Læs mere
 
 
 
 
-  Politiken, Sophie Engberg Sonne
Der er fuldt blus på både farver og følelser fra første side til sidste punktum.
Weekendavisen, Lars Bukdahl
Fandens medrivende
Downloads
TOP  ▲
Andre bøger af Søren Pilmark
Varieté. Eva og Anna
Søren Pilmark fortsætter sin store, farverige fortælling om et lille teater Læs mere