Valgt
Hør uddrag

Valgt

Ritt Bjerregaard

Politikens Forlag
Valgt er andet, selvstændige bind af Ritt Bjerregaards erindringer, hvor hun tager os med bag kulisserne i dansk politik op gennem 70’erne og frem til begyndelsen af 90’ere. Bogen er et portræt af en af tidens mest populære og indflydelsesrige politikere, der havde sine meningers mod. Det bragte hende i modvind blandt politikerkolleger og i medierne.

Vi møder den helt unge politiker, der bliver valgt til Folketinget i 1971 og kun to år senere bliver udnævnt til undervisningsminister af Anker Jørgensen. ”Ankers pinup” stod der dagen efter på Ekstra Bladets spiseseddel – og det var sigende for tiden. Kvinder måtte kæmpe en hård kamp for at blive taget alvorligt.

I bogen fortæller Ritt Bjerregaard om arbejdet i Folketinget, om de vigtigste sager – fx kampen om RUC, der dengang var et yderst kontroversielt eksperiment, om Ritz-sagen, der endte med en ministerfyring, om en ny folkeskolereform, om de berømte fodnoter, om arbejdet som minister og gruppeformand og meget mere. Vi får også på tætteste hold en beskrivelse af Anker som politiker, af kaffeklubberne og strikkeklubben, af venner og fjender – og ikke mindst historien om partifællen og vennen Inge Fischer Møller, der blev frosset ud af partiets ledelse, hvilket fik katastrofale følger.

Bogen slutter med Ritts historie om den berømte lejlighed på Vesterbrogade, der blev afgørende for hendes position i partiet, og for hendes forhold til Svend Auken og dermed optakten til det dramatiske formandsopgør mellem Auken og Poul Nyrup Rasmussen.

Bogen rummer desuden passager om Ritts liv i dag, hvor kræften er tæt inde på livet. Undervejs i fortællingen kommenterer hun den aktuelle udvikling i Danmark. Også Socialdemokratiet får ord med på vejen. Det parti, som Ritt har brændt for, og som har været udgangspunkt for hendes mangeårige politiske arbejde, og som hun fortsat er medlem af.
Læs mere
Vælg udgave:
 e-bog (epub)
 lydbog (download)
 p-bog (indbundet)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 129
Sprog: Dansk
Sideantal: 560
ISBN: 9788740042023
Format: ePub
E-bog Udk. 31. August 2017
Beskyttelse: Digital vandmærkning
Tegner: Klaus Albrechtsen, Kurt Westergaard, Vif Dissing
Forlag: Politikens Forlag
Anmeldelser og omtale
 
 
 
 
 
 
-  Berlingske, Anne Sophia Hermansen
Hendes erindringer er ikke kun et hovedværk i dansk erindringslitteratur, men også et værdigt eftermæle for et usædvanligt menneske. Tak for kampen, Ritt.
 
 
 
 
 
-  Altinget, Kaare R. Skov
Bogen er velskrevet, medrivende og detaljeret, og der guf både til Se og Hør-segmentet og til den politiske nørd.
 
 
 
 
-  Jysk Fynske Medier, Elisabet Svane
Som i første bind af sine erindringer, er Ritt Bjerregaard heller ikke bange for at sætte ord på det svære i bind to. Eller lufte tanker, der kan støde … bogen er et vigtigt kapitel i den nyere politiske historiefortælling.
 
 
 
 
-  Ekstra Bladet , Hans Engel
45 års enormt spændende samtidshistorie fra det allerførste parket. Ritt er en fremragende fortæller og iagttager. Spids og skarp, indimellem nådesløs
 
 
 
 
-  Ekstra Bladet , Hans Engel
45 års enormt spændende samtidshistorie fra det allerførste parket. Ritt er en fremragende fortæller og iagttager. Spids og skarp, indimellem nådesløs
 
 
 
 
-  Politiken, Bettina Heltberg
At være stærk kvinde kræver mod og, næ, ikke mandshjerte, men kvindehjerte
Information, Lone Kühlmann
Som kvinde i politik er det nemt at blive valgt, men svært at blive hørt … Ritt Bjerregaard gør det ganske klart, at det kræver en robust psyke.
Litteratursiden.dk
I andet bind af erindringerne møder vi politikeren Ritt Bjerregaard, hvis beskrivelser af sine mange forskellige opgaver i politik bærer præg af viljen til at sætte sig grundigt ind i tingene og modet til at provokere.
Per B. Christensen, Danske kommuner
Ritt Bjerregaard har gjort det igen! Skrevet en god erindringsbog.
Helsingør Dagblad, Erik Stubtoft
Ritt Bjerregaard er hudløst ærlig i sin beskrivelse af, hvem der er venner og hvem der er fjender i det politiske liv på Christiansborg. Ikke mindst sine egner partifæller hudfletter hun, sætter navn og gerninger på dem hun især vidste var med og imod hende.
Valgt - Ritt Bjerregaard
Valgt er andet, selvstændige bind af Ritt Bjerregaards erindringer, hvor hun tager os med bag kulisserne i dansk politik op gennem 70’erne og frem til begyndelsen af 90’ere. Bogen er et portræt af en af tidens mest populære og indflydelsesrige politikere, der havde sine meningers mod. Det bragte hende i modvind blandt politikerkolleger og i medierne. Læs mere
Valgt - Ritt Bjerregaard
Valgt er andet, selvstændige bind af Ritt Bjerregaards erindringer, hvor hun tager os med bag kulisserne i dansk politik op gennem 70’erne og frem til begyndelsen af 90’ere. Bogen er et portræt af en af tidens mest populære og indflydelsesrige politikere, der havde sine meningers mod. Det bragte  hende i modvind blandt politikerkolleger og i medierne Læs mere
Valgt - Ritt Bjerregaard
Valgt er andet, selvstændige bind af Ritt Bjerregaards erindringer, hvor hun tager os med bag kulisserne i dansk politik op gennem 70’erne og frem til begyndelsen af 90’ere. Bogen er et portræt af en af tidens mest populære og indflydelsesrige politikere, der havde sine meningers mod. Det bragte  hende i modvind blandt politikerkolleger og i medierne. Læs mere
Valgt - Ritt Bjerregaard
Valgt er andet, selvstændige bind af Ritt Bjerregaards erindringer, hvor hun tager os med bag kulisserne i dansk politik op gennem 70’erne og frem til begyndelsen af 90’ere. Bogen er et portræt af en af tidens mest populære og indflydelsesrige politikere, der havde sine meningers mod. Det bragte   hende i modvind blandt politikerkolleger og i medierne. Læs mere
Downloads
TOP  ▲
Andre bøger af Ritt Bjerregaard
Ovenpå
Ritt Bjerregaard fuldender sit store anmelderroste erindringsværk med dette Læs mere
Udenfor
(Kort:)
Tredje bind af Ritt Bjerregaards erindringer er en beretning om Læs mere
Ritt
En af Danmarks mest markante politiske profiler, Ritt Bjerregaard, Læs mere