Undervejs - Dronning Margrethe fortæller til Tom Buk-Swienty
Hør uddrag

Undervejs - Dronning Margrethe fortæller til Tom Buk-Swienty

Erindringer 1940-1972

Tom Buk-Swienty

Politikens Forlag
I dette enestående nye erindringsværk fortæller Dronning Margrethe om sine formative år.Hvem var den unge kvinde, som i sørgedragt en frysende kold dag i januar 1972 trådte ud på balkonen på Christiansborg Slot for at blive udråbt til Danmarks næste regent? Det spørgsmål har været omdrejningspunkt for 14 bevægende samtaler mellem Hendes Majestæt Dronning Margrethe og forfatteren Tom Buk-Swienty. Værket udgives i anledning af Dronningens 50-års regeringsjubilæum, men det er ikke regentperioden, der er værkets ærinde. Bogen handler om tiden, før Dronningen blev dronning.
 

Det er historien om at være barn af Besættelsen, om at vokse op i en familie, der kan føre anerne tilbage til Gorm den Gamle og samtidig er forbundet med Europas store kongehuse. En verden af barnepiger, kammerherrer, adjudanter, kabinetssekretærer, hofchefer og med tre slotte, et jagthus, Kongeskibet Danmark, en pigeskole i København og en kostskole i England som ramme om opvæksten.

Undervejs viser et sansende og videbegærligt ungt menneske, der går til livet med et åbent og nysgerrigt sind, som studerer på universiteter i København, Aarhus, London og Paris, og som forelsker sig i arkæologien og tager på udgravninger under eksotiske himmelstrøg. Før sin 25-års fødselsdag har den kommende dronning været på dannelsesrejser verden rundt og dele af rejsebrevene offentliggøres her for første gang. I bogen udfoldes også historien om den store kærlighed, der begynder, da Prinsessen møder den franske diplomat grev Henri de Monpezat i London.

Under samtalerne har Tom Buk-Swienty leveret hundredvis af spørgsmål, som Dronningen har besvaret med blik for selv de mindste detaljer, altid boblende fortælleglæde, humor, selvironi, men også stor alvor, en gang imellem med tårer i øjnene og til tider med forbavsende bramfrihed.

Læs mere
Vælg udgave:
 lydbog (download)
 e-bog (epub)
 p-bog (indbundet)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 199.00
Sprog: Dansk
Sideantal: 456
ISBN: 9788740075304
Format: ePub
E-bog Udk. 26. October 2021
Beskyttelse: Digital vandmærkning
Forlag: Politikens Forlag
Anmeldelser og omtale
 
 
 
 
 
-  Politiken , Christian Jensen
Så kommer vi nok ikke meget tættere på … Det er et ualmindeligt godt forfattervalg. Tom Buk-Swienty gør det fineste, en forfatter kan gøre: stiller sig til rådighed for fortællingen i stedet for selv at stille sig i vejen for den. Han formår at indfange dronningens sproglige rytme, klang og humor, så han kan omsætte hendes stærke mundtlige fortællekraft til skriftlighed. Ikke nogen nem stilistisk opgave. Og hans mesterlige arbejde træder tydeligt frem i de sømløse overgange til og fra dronningens rejsedagbøger fra Asien og Sydamerika … ’Undervejs’ står tilbage som en smukt ristet rune for den første halvdel af et i dag mere fuldbragt dronningeliv. Må fortsættelse følge. Læs mere
 
 
 
 
 
-  Kristeligt Dagblad, Henrik Hoffmann-Hansen
Det bliver til en stjerne for Dronningens åbenhjertighed, en stjerne for det flydende sprog, en stjerne for majestætens perspektiverende tanker, en stjerne for de gode spørgsmål, forfatteren må have stillet, og endelig en stjerne for den rige fotodokumentation i bogen, herunder de mange billeder fra Hendes Majestæt Dronningens Håndbibliotek. Læs mere
 
 
 
 
 
-  Berlingske, Jakob Steen Olsen
Sjældent har vi følt os så tæt på regenten.
Weekendavisen, Claus Bundgaard Christensen
Når erindringerne er så vellykkede, som tilfældet er, skyldes det sandsynligvis en god kemi mellem dronningen og Tom Buk-Swienty. Men også, at hun ud over sin gode hukommelse simpelthen er en god og sympatisk fortæller.
Ugeavisen Esbjerg
Bogen viser først og fremmest dronningen som et sansende og videbegærligt menneske, der går til livet med et åbent og nysgerrigt sind. Men når jeg mener, du bør købe bogen, ønske dig den til jul eller låne den på biblioteket, så skyldes det, at dronningen har besvaret de mange hundrede spørgsmål med blik for selv de mindste detaljer. Læs mere
Downloads
TOP  ▲
Andre bøger af Tom Buk-Swienty
Det ensomme hjerte
Tom Buk-Swienty tager i Det ensomme hjerte læseren med på en dramatisk Læs mere
Safari fra helvede
Den utrolige historie om fyrbøderen Nis Kock og 30 andre sønderjyder, der Læs mere