Ulrik Langen, ph.d. og professor i historie ved Københavns Universitet. Forfatter til Revolutionens skygger. Franske emigranter og andre folk i København 1789-1914 (2005), der vandt prisen som Årets historiske bog, Den afmægtige – en biografi om Christian 7. (2008), sammen med Peter Henningsen Hundemordet i Vimmelskaftet – og andre fortællinger fra 1700-tallets København (2010), der blev kåret som Årets historiske bog samme år, Det sorteste hjerte. Historien om et dybt fald i enevældens København (2012) og senest TYVEN. Den utrolige historie om manden, der stjal guldhornene (2015). Ulrik Langen har tidligere været vært i DR's Historiequizzen.

Forfatter Ulrik Langen, modtog Den Faglitterære Pris 2015, som er en formidlingspris, der gives til forfattere, der viderebringer kompliceret materiale til et bredt publikum.
 
 
 

Tyven
De fleste har hørt historien om tyveriet og omsmeltningen af guldhornene i 1802. Men hvem var den mand, der så kynisk destruerede de enestående oldtidslevn blot for at berige sig?
TYVEN - af Ulrik Langen
Tag med Ulrik Langen rundt til de steder, hvor guldhornene blev stjålet i 1802 og hvor de blev smeltet om af tyven Niels Heidenreich.
TOP  ▲
Bøger af Ulrik Langen
Tyven
De fleste har hørt historien om tyveriet og omsmeltningen af guldhornene i Læs mere
Den afmægtige - en biografi om Christian den 7.
De fleste kender historien om dronning Caroline Mathilde og hendes Læs mere
Hundemordet i Vimmelskaftet
I Hundemordet i Vimmelskaftet bevæger vi os blandt falskspillere, Læs mere
Det sorteste hjerte
Mod slutningen af 1700-tallet begynder enevælden i Danmark at slå Læs mere