Turen går til vandreruter i Københavns natur
Læs uddrag
Hør uddrag

Turen går til vandreruter i Københavns natur

Teodora Biberovic

Politikens Forlag
København er meget mere end asfalt, huse og biler. Københavns parker og grønne åndehuller kan give masser af naturoplevelser og mulighed for at se både sjældne og fredede dyr og planter.

Gå en af bogens ruter, og læg mærke til de udgåede træer i nogle af byens parker, der får lov at blive stående til glæde for insekter, fugle og flagermus. Nyd synet af de forvildede haveblomster ved vejkanten og på midterrabatterne, som vokser vildt for at give bl.a. bier og sommerfugle bedre levevilkår. I byen er der både tørt og vådt, lys og skygge, vindstille og blæsende, varmt og koldt, og den store variation i bylandskabet betyder, at flere forskellige dyr og planter kan leve på relativt lidt plads. Byræve rumsterer i skraldespandene, hundredvis af tamme vildgæs finder føde på plæner og i søer, der er spiselige svampe i skoven, vilde tulipaner vokser på de gamle volde, og blåmejser bygger rede i murhuller.

I Turen går til vandreruter i Københavns natur har forfatteren samlet 15 grønne ture i indre by og brokvarterne, i Vanløse og Brønshøj og på Amager. Beskrivelserne af de enkelte ruter dykker ned i bynaturen, kulturattraktionerne og de interessante naturfænomener, man kan møde på vejen. Ruterne varierer i længde fra 3 til 27 km, og langt de fleste er lette at forkorte eller forlænge med andre af bogens ruter, hvis man bruger byens omfattende offentlige transport. Til alle ruterne er der kort samt faktabokse om dyr og planter, man kan finde på de enkelte ture. Bogen er i det velkendte Turen går til-format og let at have med i lommen eller tasken på turene rundt i København.
Læs mere
Vælg udgave:
 e-bog (epub)
 p-bog (hæftet)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 200
Sprog: Dansk
Sideantal: 144
ISBN: 9788740083965
Format: 120x190
Udk. 01. April 2025
1. udgave, 1. oplag
Indbinding: Hæftet
Forlag: Politikens Forlag
Downloads