Transfervindue
Hør uddrag

Transfervindue

fortællinger om de raskes fejl

Maria Gerhardt

Politikens Forlag
Transfervindue er en utopisk fremstilling af Nordsjælland som et stort luksuriøst hospice. Alle går i hvidt. New age-nonner dyrker naturlig cannabis på stranden. Internet og musik er forbudt, til gengæld kan man vinterbade med overlægen. Indimellem er der ætsende tilbageblik til livet som terminal kræftpatient, ellers slentrer vores hovedperson og hendes ven Mikkel rundt, taler om firserne og om, hvordan de gerne vil dø. Indimellem griner de, af de raskes fejl.

"Trehundrede og firs dage har jeg været her, det ved jeg, for jeg ridser streger i væggen til venstre for min madras. Jeg har to værelser og en væg med billeder af dem, jeg holder af. Jeg har en væg med billeder af dem, jeg har forladt. Jeg pakkede tyve kilo og ringede efter en vogn, da jeg mødte en gammel ven, der havde mødt dig. Han var egentlig gået forbi, men dvælede alligevel ved butiksdekorationer ved Illum og fulgte dig med øjnene ned ad Købmagergade. Han kunne ikke genkende dig, det sagde han, han holdt i min arm, og han talte stille: ”Sorgen har sat sig i hendes ansigt.” Læs mere
Vælg udgave:
 e-bog (epub)
 lydbog (download)
 p-bog (hardback)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 200.00
Sprog: Dansk
Sideantal: 96
ISBN: 9788740036534
Format: 138x220
Udk. 10. March 2017
1. udgave, 6. oplag
Indbinding: Hardback
Forlag: Politikens Forlag
Anmeldelser og omtale
 
 
 
 
 
-  Litteratursiden
Marias sidste bidrag til litteraturhistorien er en bog, som er nærmest umulig at beskrive, den rør sin læser dybt og skal bare læses.
 
 
 
 
 
 
-  POV, Anne Lea Landsted
Transfervindue er et lille mesterværk, som fortjener at blive citeret vidt og bredt.
 
 
 
 
 
 
-  Bognørden
Maria Gerhardt kan noget med ord. Hun formidler det mest grusomme, den dybeste afgrund og det menneskelige mørke, så jeg endnu engang bliver ramt midt i hjertekulen. Sproget er lyrisk, smukt og så selvmodsigende i al den gru, det skal portrættere.
 
 
 
 
 
 
-  Bogfriisen
“Transfervindue” blev læst under den smukkeste forårssol. “Transfervindue” er den mindste bog med det allerstørste nedslag. Skønhed, hæslighed, sorg, glæde, angst, uretfærdighed, afmagt og vakuum. En ufiltreret og smuk bog om livet og tankerne som terminalpatient. Og med ord til alle. De syge og ikke mindst de raske. Med ét stak forårssolen i hjertet. Læs mere
 
 
 
 
 
 
-  Nordjyske Stiftstidende, Bent Stenbakken
Tæt på døden evner hun stadig at besynge livets rigdom. Det er en smertelig, men også en smertelig præcis bog, der gennem transfervinduet kigger klart og undrende på dem udenfor. De raske og deres fejl.
Bogblogger, Mette Bach Lindgaard
… en stærk og hjerteskærende bog, der sætter sine spor. Barsk og smuk på samme tid. Hurtigt læst, men kværnende inde i hovedet længe efter, at den sidste side er vendt og man bare ville ønske, at man troede på mirakler.
 
 
 
 
 
 
-  Dagbladenes Bureau , Ole Møller
Hvis denne bog skulle afslutte et forfatterskab, hvad ingen ønsker, så sker det med manér. Maria Gerhardts værk er i superligaen.
 
 
 
 
 
-  Jyllands-Posten, Jon Helt Haarder
Fremragende litteratur.
 
 
 
 
 
-  Berlingske, Søren Kassebeer
En overbevisende smuk kobling af det virkelige og det uvirkelige.
 
 
 
 
-  Politiken, Alexander Vesterlund
Maria Gerhardts bog viser det, kun den døende kan sanse.
Weekendavisen, Lars Bukdahl
Aldrig har sci-fi været så tyst og fint hjerteskærende som i Maria Gerhardts melankolske vision om Nordsjælland som luksuriøs hospice-zone.
Bogblogger, Mette Bach Lindgaard
… en stærk og hjerteskærende bog, der sætter sine spor. Barsk og smuk på samme tid. Hurtigt læst, men kværnende inde i hovedet længe efter, at den sidste side er vendt og man bare ville ønske, at man troede på mirakler.
Lone Nikolajsen
en medrivende roman om at skulle dø og om at klamre sig til skønheden.
Candmor.dk
Transfervindue er barsk. Barsk er faktisk det ord, som jeg synes, er mest dækkende for den, men den er også smuk og rørende. Bogen sidder i mig, og det var en stor læseoplevelse, som jeg vil unde alle.
Downloads
TOP  ▲
Andre bøger af Maria Gerhardt
Sommeren er ikke helt forbi
Maria Gerhardt, Maria Gerhardt
Inden Maria Gerhardt udgav sin debutroman, Der bor hollywoodstjerner på Læs mere