To sider af samme smag
Hør uddrag

To sider af samme smag

Jesper Vollmer

Politikens Forlag
Hverdagsmad behøver ikke at være kedelig, og gæstemad behøver ikke at være dyr. Ud af den nøjagtig samme bunke gode, sunde råvarer kan du få både et lækkert hverdagsmåltid og moderne gæstemad med wauw-faktor. Det eneste, det kræver, er, at du tænker lidt ud af boksen. Det har kokken Jesper Vollmer, der netop nu er aktuel på tv, gjort, og det er der kommet en utraditionel og meget inspirerende kogebog ud af.

Jesper Vollmer, der i ti år har været køkkenchef i Kongehuset, viser, hvor langt man kan komme med forholdsvist få råvarer på køkkenbordet. Og hvordan man ikke hver gang, man skal have gæster, behøver at tænke i at købe oksemørbrad eller andre dyre udskæringer og skulle supplere med en alenlang indkøbsliste. Bogen er bygget op omkring konceptet ”en ingrediensliste – to opskrifter” under samme overskrift. Det kunne fx være ”Kylling – græskar – mandler”, som han giver en rustik opskrift på med hel ovnstegt kylling med bagt græskar, sprød spinatsalat, mandler og wasabiyoughurt. Det er i den lidt finere udgave blevet til stegt kyllingebryst med puré af græskar, ristede mandler og yoghurt med dild-spinatolie. To vidt forskellige velsmagende retter til hver sin lejlighed.

I alt indeholder kogebogen 75 opskrifter på forretter/frokostretter, hovedretter og desserter fra Jesper Vollmers personlige køkken, der bærer præg af, at han ikke alene hver dag laver mad til sin egen familie derhjemme med to voksne og to børn, men selvfølgelig også, at han i sine ti år i Kongehuset ikke bare har lavet mad til gæster fra hele verden, men også i hverdagen sammen med det yderst madinteresserede regentpar har haft fokus på enkel og sund mad med et grønt islæt og på at undgå madspild.
Læs mere
Vælg udgave:
 e-bog (epub)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 149.00
Sprog: Dansk
Sideantal: 264
ISBN: 9788740036756
Format: ePub
E-bog Udk. 20. October 2016
Beskyttelse: Digital vandmærkning
Forlag: Politikens Forlag
Anmeldelser og omtale
 
 
 
 
 
 
-  Gastromand
Vildt inspirerende … Det er pisse godt arbejde – det er gennemført, har respekt for traditionerne i form af opbygning, omfavner hverdagsretter som jeg elsker meget højt, men samtidig spænder den også lidt bredere da den også skaber plads til kreativitet og inspiration i form af de “Opgraderede” opskrifter. Læs mere
Fredericia Dagblad, Silja Smith
En kok, der bruger sin kunnen i et køkken til at kundgøre, hvordan en lidt anden tilberedning kan give et helt andet resultat. En, der kender sit fag indgående, så han kan trylle med det. Og en, der kender sine ingredienser, så han ved, hvordan de kan sættes lækkert sammen på flere eller nye måder.. . tiltalende, overskuelig og fyldig. Læs mere
Jysk Fynske Medier, Morten Guldberg
En interessant kogebog, hvor forfatteren formår både at være praktisk og slippe fantasien løs … og han gør det med overbevisning ledsaget af imponerende fotos.
Gastro, Jesper Uhrup Jensen
Ideen er lige så enkel, som den er godt tænkt: to forskellige opskrifter på de samme grundingredienser … fokus på smag og optimal udnyttelse af råvarerne.
Fjordrejen
En super ide og vel udført.
Downloads
TOP  ▲
Andre bøger af Jesper Vollmer
Klub Vollmer
Columbus Leth, Jesper Vollmer
Online-kokkeskolen Klub Vollmer, hvor man lærer at lave mad, er en stor Læs mere