Timeglasmodellen
Hør uddrag

Timeglasmodellen

Kris Verburgh

Politikens Forlag
Hvis du spiser en håndfuld valnødder om dagen, har du 45 procents mindre risiko for at blive ramt af en blodprop i hjertet!

Hvis du regelmæssigt drikker grøn te, har du 21 procents mindre risiko for at få en blodprop i hjernen!

Hvis du spiser masser af fede fisk, nedsætter du risikoen for forkalkning i øjet med 45 procent!

Det viser undersøgelser, som involverer tusindevis af forsøgspersoner, og som er publiceret i nogle af verdens mest respekterede lægefaglige tidsskrifter. Der er ikke tale om letbenede kostråd fra selvudnævnte sundhedseksperter, men om forskning i verdensklasse. Og det er blot tre eksempler på, at der i dag er en bundsolid videnskabelig dokumentation for, at kost er tæt forbundet med sundhed og levealder.

Usund kost er simpelthen den væsentligste årsag til kræft, diabetes og en lang række aldersrelaterede sygdomme. Omvendt kan en sund kost mindske risikoen for kronisk sygdom og føje ekstra år til vores liv – måske endda flere år, end vi i dag har fantasi til at forestille os – og vi kan være i fuldt vigør til det sidste.

Den kun 28-årige belgiske læge og forsker, Kris Verburgh, har skrevet en bog, som giver et revolutionerende indblik i, hvordan kroppens aldringsprocesser påvirkes af den mad, vi spiser. Han fortæller, hvordan vi kan udskyde symptomerne på alderdom og holde os sunde og raske i en høj alder – simpelthen ved at spise færre usunde fødevarer som sukker og hvidt brød og skrue op for indtaget af sunde fødevarer som grøntsager, krydderurter og fede fisk.

De fleste diæter koncentrerer sig om vægttab. Det burde ifølge forfatteren være et sekundært mål. Det vigtigste er at vedligeholde sundheden og nedsætte farten i kroppens aldring. Så følger vægttabet helt af sig selv.
Læs mere
Vælg udgave:
 e-bog (epub)
 p-bog (hæftet)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 250.00
Sprog: Dansk
Sideantal: 328
ISBN: 9788740015485
Format: 151x226
Udk. 07. January 2015
1. udgave, 1. oplag
Indbinding: Hæftet
Indholdsgrafiker: LYMI
Forlag: Politikens Forlag
Omslagsgrafiker: Alette Bertelsen
Oversætter: Miriam Boolsen
Downloads