Tilfældigt strejfet
Læs uddrag

Tilfældigt strejfet

Allan Olsen

Politikens Forlag
Allan Olsen er en højt estimeret sanger & sangskriver med et væld af koncerter og pladeudgivelser bag sig. Men han har aldrig før udtrykt sig i prosa. Det gør han nu.

Tilfældigt Strejfet er en halsbrækkende rejse gennem småkår blandt husmænd, hovmod blandt vovehalse, slagsmål, tøsejagt, søfolk og skidtsparkere.

Men overordnet er bogen en forunderlig og personlig sort/hvid fortælling om at være strejfet og fanget mellem nedarvet integritet og ungdomsoprør i randområderne.
 
Dette er første del af Tilfældigt Strejfet, hvor Allan Olsen fortæller om sin baggrund og opvækst. I anden del vil han spole tilbage i sin lange odyssé i musikken. Læs mere
Vælg udgave:
 e-bog (epub)
 lydbog (download)
 p-bog (hæftet)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 129.00
Sprog: Dansk
Spilletid: 6T 50M
ISBN: 9788740029260
Format: Download MP3
Lydbog udk. 27. November 2015
Indlæst af: Henrik Birch
Fotograf: Redstar
Forlag: Politikens Forlag
Omslagsgrafiker: Henrik Siegel
Anmeldelser og omtale
 
 
 
 
 
-  GAFFA, Michael Gonzalez
Stor læseoplevelse i gribende barn- og ungdomsberetninger fra hestens egen mund … at han er en gudbenådet fortæller, kan han nu altså ikke løbe fra. Skriv roligt sagen her på årets ønskeseddel.
 
 
 
 
 
-  Nordjyske, Bent Stenbakken
Sprogtonen er ligefrem og lige ud af landevejen, men lur mig, om du ikke undervejs i læsningen, falder over poetiske udtryk og præcise iagttagelser, der gør læsningen til en nydelse udover det navlepillende og bekendende.
 
 
 
 
 
-  Fredericia Dagblad, Arne Mariager
Allan Olsen har skrevet en biografi, der også er et stykke danmarkshistorie. Han tegner et præcist, farverigt, men også originalt billede af Danmark omkring 1960.
 
 
 
 
 
-  Fyens Stiftstidende, Martin Kloster
Allan Olsen er på sin vis unplugged, som det så smukt hedder om noget uden for megen brug af strøm og dikkedarer.

Tilsat et strejf af nordjysk lune og vid. Man mærker fortælleglæden pible ud af ham … en blændende fortæller.
 
 
 
 
-  Ekstra Bladet, Thomas Treo
Allan Olsen har siden sin debut i 1989 været landets måske skarpeste sangskriver. Nu beviser veteranen, at han også er pragtfuld til at skrive prosa.
 
 
 
 
-  Kristeligt Dagblad , Lotte Kirkeby Hansen
Allan Olsens karakteristiske fortællestemme er med en hele vejen. Den er lakonisk og prunkløs som i hans sange … man kan næsten mærke de nye ørkenstøvler og den stive cowboyjakke, når man går ved siden af den unge Al'n gennem Frederikshavns gader og hjem til det hvidmalede gasbetonhus på Vogeliusvej , hvor der vanker ligustertryghed og bøf med bløde løg. Læs mere
 
 
 
 
-  Liv, Caroline Rutter
En udtryksfuld og helt nede på jorden-bog om at vokse op og bryde med negative forventninger og finde sig selv – med stor kærlighed til det, man kommer fra.
Bogblogger.dk, Andreas Krog
Præcis som i sine sange, så er Allan Olsens observationer og betragtninger knivskarpe og tilsat en god portion humor og ironisk distance. En fryd at læse.
Aarhus Stiftstidende
Allan Olsen er en af landets absolut bedste historiefortællere … en mester ud i kunsten at fortælle om rygter fra randområderne.
Viborg Stifts Folkeblad, Anders Kristensen
En moderne udgave af Orla Frøsnapper for voksne. Bogen er fyldt med mange læseværdige beretninger om familien, barndommen, rejser, den første guitar og et antal lussinger. Det gør, at jeg faktisk forstår mere og mere af Olsens tekster, og det er et stort plus ved bogen.
Arbejderen, Bjarne Nielsen
Tilfældigt strejfet er en klog og indsigtsfuld bog fuld af Allan Olsens humor. Man mærker tydeligt at han er opvokset i en fortællerkultur … Det er fortællekunst, når det er allerbedst.
Splint Midthimmelands Folkeblad
En række herlige nostalgiske og velskrevne anekdoter
Bibzoom, Peter Elmelund
Et stort fortælletalent. Dette talent får vi stor fornøjelse af i nærværende bog, der i vanlig ligefremme og underspillede facon beretter om den bette Allans liv i det yderste af kongeriget højt mod nord … vi får den ene gode hverdagshistorie efter den anden.
Downloads
TOP  ▲
Andre bøger af Allan Olsen
Laksetrappen
Selvstændig opfølger til Tilfældigt strejfet om livet i og omkring musikken Læs mere