Thomas Winding
Hør uddrag

Thomas Winding

en stemme i tiden

Henrik Palle

Thomas Winding havde en stemme, som alle mennesker holdt af at lytte til. Når han fortalte historier, hvad enten det så var hans egne eller dem om Emil fra Lønneberg eller Alfons Åberg, hørte folk instinktivt efter og blev indhyllet i roen og fortælleglæden fra hans røst. Men egentlig ville han være kunstmaler og gå forbillederne Picasso og Matisse i bedene. Imidlertid kom tilværelsen ham i forkøbet, og i stedet blev det til et liv som først mediemenneske og siden forfatter.

Thomas Winding revolutionerede tv-mediet, inden det for alvor havde fundet sine ben i midten af 1960'erne. I Monopolets tidsalder skabte han seje Super Carla, der kunne trylle, og han tog os med til Hundested for at gø og til Omvendtslev. Det er også takket være Thomas Winding, at en stor gul bamse blev en del af danske børns indre og ydre liv. Men selv om han i løbet af sin karriere lavede noget af det bedste børnefjernsyn, brød han sig ikke synderligt om det flygtige medie. Faktisk fandt han tv både fjollet og lidt til grin. Han endte på Ærø som glad kunstmaler og børnebogsforfatter med hunden Mester som diskussionspartner.

Denne bog er en krønike om Thomas Winding. Om hans liv, hans børn, hans forhold, hans fjernsyn, forfatterskab og forhåbninger. Og om den tid og den verden han var rundet af og talte til og med.

Læs mere
Vælg udgave:
 e-bog (epub)
 lydbog (download)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 149.00
Sprog: Dansk
Sideantal: 360
ISBN: 9788740051094
Format: ePub
E-bog Udk. 23. October 2018
Beskyttelse: Digital vandmærkning
Anmeldelser og omtale
 
 
 
 
 
-  Drustrups Bogblog
God og veloplagt … en af de mest vedkommende og læseværdige bøger, der er udkommet i 2018.
 
 
 
 
-  Fyens Stiftstidende, Bjarne Gregersen
Efterlader et billede af en mand, der var rastløs, kreativ, og som altid havde projekter i gang. Han var også et menneske fuld af empati, lyttende og til stor inspiration for mange.
 
 
 
 
-  Tonny Vorm, Politiken
Vellykket krønike … underholdende og indsigtsfuld.
Journalisten, Johs Lynge
Det er omfangsrigt - men underholdende på den af og til misundelsesvækkende måde, når man erfarer, hvor festligt, frigjort og farverigt det i reglen har været i Winding-klanen de seneste godt hundrede år.
Roskilde Avis, Ole Hilmer Petersen
Henrik Palle har skrevet en meget læseværdig og grundig bog.
Downloads