OPLEVELSER I EREMITTENS FODSPOR
 

Den spanske ø fuerteventura spiller en stor rolle i Thomas Rydahls spændingsromaner om eremitten Erhard. læs her forfatterens tips til de smukke, sælsomme og sjælfulde oplevelser på ferieøen.


5 tip til thrillerforfatterens fascinerende Fuerteventura

Se dagen begynde ved Costa Calma
Bor du i øens sydlige del eller på østkysten i nærheden af Costa Calma, kan du stå tidligt op og drysse en tur ned ad stranden. Sæt dig med fødderne i det lunkne sand og se solen stige på himlen. Måske står der et hold og laver yoga lidt længere nede. Luk øjnene. Mærk vandet og vinden, solen og stranden. Den rene Fuerteventura-oplevelse. Snart begynder surferne at dukke op. 

>> Bonusinfo: I starten af De savnede bor Erhard i nærheden af Costa Calma.

Synk ned i sandet i den kanariske ørken
Fuerteventura er måske allermest kendt for sin mini-ørken Las Dunas, der er blæst over Atlanterhavet fra storebror Sahara. Den er cirka 11 kilometer bred og ikke til at komme udenom. Når du kører nordpå mod Corralejo, kommer du lige gennem Dynerne, der kaster sig ind over vejen og ned mod vandet. Stil bilen og spring i gummiskoene. Husk lidt vand og en god kasket. Og træd ind i ørkenen, hvor du fra fremspring og sandbakker kan se ud over havet. 

>> Bonusinfo: Las Dunas lægger ørken til et bryllup, der har en central betydning i De savnede

Tag en vandretur op ad Calderon Hondo
Forlad den farverige turistby Corralejo og opsøg øens titusind års historie. Nord for Corralejo ligger den udslukte, næsten rødlige vulkan Calderon Hondo (og et par andre kratere). Her er ingen parkeringspladser og turistbrochurer. Parkér i nærheden og tag en af de mange stier op ad og rundt om krateret. Landskabet er sælsomt og minder mest om Mars. Der er mulighed for mange timers gåtur eller blot en lille afstikker. Med mindre du har lejet en kamel et sted i nærheden, hvilket efter sigende skulle være muligt. 

>> Bonusinfo: I Eremitten slås Erhard med en af bogens forbrydere på kanten af krateret.

Hør bølgerne på Cotillo Beach​
Man kan ikke besøge Fuerteventura uden at bruge tid på strandene. En af de smukkeste strande må være Cotillo, der ligger på øens nordvestside, ti-femten minutters kørsel fra Corralejo ad lidt snørklede veje. Her kan børnene bade, men man kan også snorkle og windsurfe (udstyr kan lejes eller købes i nærheden). Lagunerne indbyder til leg og krabbejagt – og en fredelig stund, hvor man kan høre bølgerne brage mod klipperne. Advarsel: Man kan støde på et par nøgne turister i solstole.

>> Bonusinfo: I Eremitten er det på Cotillo, at man finder den forladte bil med liget af en lille dreng.

Oplev stilheden på uforlignelige Isla de Lobos
Isla de Lobos er en lille ø, du kan ane fra havnebyen Corralejo, hvor den ligger som en gammel, bulet hat i horisonten. Tag en af turbådene derud. Vælg en af dem med glasbund, så du kan se de kulørte skyer af fisk mod den guldfarvede sandbund. Børn elsker det. Selve øen er erklæret naturreservat og mest bemærkelsesværdig i kraft af sin nøgenhed. Ligesom Fuerteventura er Isla de Lobos formet af lava og sten. Den er flad og vindblæst – og der er stort set intet at se. Ud over den børnevenlige, mikroskopiske sandstrand og ”byen”, der består af et par stenhuse og en café, hvor det er en god ide at bestille bord inden. Sid ved vandet og kig mod Afrika – eller stil dig på toppen af øen og mærk vindene. Her er højt til himmelen og masser af plads til sjælen. 

Bonusinfo: Isla de Lobos er stedet, hvor Erhard konfronterede bagmanden til sidst i Eremitten.