Terroristen fra Nørrebro
Hør uddrag

Terroristen fra Nørrebro

Jagten på Omar el-Hussein

Louise Dalsgaard, Mette Mayli Albæk, Natascha Rée Mikkelsen

Politikens Forlag
Terroristen fra Nørrebro er en dramatisk fortælling om Omar el-Hussein og de 13 timer, hvor politiet jagtede gerningsmanden bag det første danske terrorangreb i nyere tid. Fire år efter angrebet 14. og 15. februar 2015 opruller bogen politiets og efterretningstjenestens efterforskning og afslører nye oplysninger.

Gennem venner og andre tæt på begivenhederne afdækkes også hidtil ukendte detaljer om den afdøde Omar el-Hussein, hvis liv blev formet af ghettoen og bandemiljøets kriminelle kodeks, inden han forvandlede sig til en af de største terrortrusler i Europa: unge mænd med let adgang til våben, som lader sig tiltrække af islamistisk propaganda og vender det vestlige samfund ryggen.

Terrorangrebet i København kostede to menneskeliv, sårede fem betjente og blev en dyr læring for myndighederne. Et stykke danmarkshistorie, der førte til lovændringer, en bevilling uden sidestykke til terrorbekæmpelse – og en forandring af det danske samfund.
Læs mere
Vælg udgave:
 e-bog (epub)
 lydbog (download)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 169
Sprog: Dansk
Sideantal: 288
ISBN: 9788740054866
Format: ePub
E-bog Udk. 11. February 2019
Beskyttelse: Digital vandmærkning
Forlag: Politikens Forlag
Omslagsgrafiker: Salomet Grafik
Anmeldelser og omtale
 
 
 
 
 
-  Politiken, Kristian Andersen
”Spændende som en thriller: Grundig, vigtig og velfortalt bog afslører nyt om terroristen fra Nørrebro. Flere af kapitlerne er hæsblæsende gengivelser, beskrevet som næsten filmiske scener, af angrebene og Omar el-Husseins flugt fra politiet. Det er stærke sager. For selv om vi kender historien i grove træk, er bogen så fuld af detaljer og så godt skrevet, at det er virkelig nervepirrende læsning.” Læs mere
Information, Garbi Schmidt
”I 'Terroristen fra Nørrebro' er der vitterligt tale om journalistisk gravearbejde, og forfatterne satser tydeligvis på at fortælle historien om Omar. Men bogen vil også noget andet. Selv om bogens fokus er på Omar el-Hussein, er dens stærkeste dokumentaristiske bidrag faktisk beskrivelserne af de brister, som var i politiets og PETs arbejde og ikke mindst (mangelfulde) samarbejde, f.eks. når det gjaldt opmærksomheden på Omars radikalisering, blandt andet i fængslet.” Læs mere
Bogblogger.dk
”...en ganske velskrevet og vigtig bog, der fortæller historien om en af de mest dramatiske weekender i nyere tid, samt kigger på de konsekvenser, som angrebene efterfølgende fik i form af blandt andet ny terrorlovgivning.”
Downloads
TOP  ▲
Andre bøger af Louise Dalsgaard, Mette Mayli Albæk, Natascha Rée Mikkelsen
Spionchefen
Lars Findsen, Mette Mayli Albæk
 
I 20 år har Lars Findsen været en af de mest centrale embedsmænd i Læs mere