Tak for kaffe
Hør uddrag

Tak for kaffe

Den svære kunst at tale sammen

Özlem Cekic

Politikens Forlag
Tag det personlige ansvar på dig og inviter din far, kollega eller ven til dialogkaffe. Få råd og mod til den svære samtale med dem, du er tæt på.

Langt de fleste af os har svært ved uenigheder – især når det er med mennesker, vi har en relation til. Enten ignorerer vi, at der er et problem, eller vi ’slås’ for at få ret. For at blive hørt skruer vi op for ordvalget med det resultat, at ingen rigtig lytter. Ord bliver brugt som en hammer fremfor som en nøgle til fælles forståelse.

I Tak for kaffe giver Özlem Cekic, der er kendt for at bygge bro med dialogkaffe, konkrete redskaber til, hvordan alle kan blive bedre til at skabe konstruktive samtaler, uanset om det er fysisk eller digitalt, vi mødes i hverdagen. Med konkrete eksempler illustrerer hun, hvordan du selv kan tage dialogkaffen med de familiemedlemmer, venner, kollegaer og medstuderende, du er uenig med eller har stærke holdninger til.

Özlem Cekic fortæller blandt andet om, hvordan hun i flere år ikke kunne værei rum med sin far, fordi de ustandselig tørnede sammen på grund af politiske uenigheder, og om hvordan hun i sin tid som folketingspolitiker oplevede voksenmobningen, da uenighederne blev for store. Hun inviterer os med til personalemøder, forældremøder, familiemiddage, ind i forsamlingshuse og ikke mindst de sociale medier, hvor ord bliver misforstået, misfortolket og misbrugt.

Gennem personlige erfaringer beskriver Özlem Cekic, hvordan hun har lært ikke kun at fokusere på, hvad andre gør forkert, men også hvad hun kan ændre hos sig selv. Bogen er en inspiration til, hvordan du kan håndtere, forebygge og i nogle tilfælde løse konflikter med samtale.
Læs mere
Vælg udgave:
 lydbog (download)
 e-bog (epub)
 p-bog (hæftet)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 250.00
Sprog: Dansk
Sideantal: 208
ISBN: 9788740066937
Format: 140x210
Udk. 17. August 2021
1. udgave, 1. oplag
Indbinding: Hæftet
Forlag: Politikens Forlag
Omslagsgrafiker: Kenneth Schultz
Anmeldelser og omtale
 
 
 
 
-  Politiken, Per Mikael Jespersen
Rammer den blottede nerve i den danske samtalekultur … bogen er dejlig konkret og i øjenhøjde med eksempler og pædagogiske opsummeringer. Og så er den gennemsyret af en personlig stemme.
 
 
 
 
 
-  Bogens_liv (IG)
Behagelig at læse samtidig med, at det skaber et behageligt aftryk.
Downloads