Tabita
Læs uddrag

Tabita

Politikens Forlag
Eva og Berthel kommer hjem til Danmark med to adopterede børn efter en årrække i Grønland. Det er midten af 60’erne, og både forholdet imellem Eva og Berthel og imellem Grønland og Danmark knager. De to børn, Tabita og Vitus, skal finde sig til rette i en familie, hvor fortiden helst skal udslettes, fordi den er sprængfuld af fortielser og farlige spændinger imellem to kulturer og imellem alle de voksne, der skal forestille at passe på børnene. Hjemme i Grønland bor børnenes mor, Abelone. Hun var hushjælp hos Eva og Berthel, og omstændighederne tvang hende til at sende sine to mindste børn med deres nye familie til Danmark.

Iben Mondrup skildrer klart og klogt livet i en familie, hvor børnene må kæmpe for sig selv og hinanden.
Læs mere
Vælg udgave:
 lydbog (download)
 e-bog (epub)
 p-bog (indbundet)
Belastning...
DKK 169.00
Sprog: Dansk
ISBN: 9788740060492
Format: Download MP3
Lydbog udk. 15. januar 2020
Forlag: Politikens Forlag
Anmeldelser og omtale
 
 
 
 
 
 
-  Jyllands-Posten, Henriette Bacher Lind
Stærkt familiedrama kan ende som årets roman … Det er rystende godt skruet sammen.
 
 
 
 
 
-  Berlingske, Merete Reinholdt
Iben Mondrup skriver forbandet god litteratur … ’Tabita’ er en fornem litterær bedrift.
 
 
 
 
 
-  Børsen , Line Rasmussen
Tabita’ - Mondrups ottende udgivelse og måske den mest gribende. En fortælling, der stille og grumt udfolder sig og borer sig igennem fortrængte lag af den dansk-grønlandske historie.
 
 
 
 
-  Politiken, Lillian Munk Rösing
De grønlandske adoptivbørns historie er en vigtig historie at få fortalt, og Mondrup gør det godt og nænsomt med denne roman.
 
 
 
 
-  Nordjyske, Hans Nielsen
Det er en morbid og hjertegribende beretning om egoisme og uforstand, som smadrer sjælen på en stakkels pige, der er splittet mellem dansk og grønlandsk kultur.
 
 
 
 
-  Kristeligt Dagblad, Kathrine Maria Amann
Iben Mondrup har en særlig evne til at skrive, så det svier som et lækkende brandsår i sjælen, længe efter sidste side er vendt.
Information, Nanna Goul
Iben Mondrup har i den grad stillet skarpt på Grønland med en udsøgt fornemmelse for detaljen, sansningerne og ikke mindst kultursammenstødet mellem de danske tilflyttere og grønlænderne … Mage til ondt vuggende familiedrama skal man lede længe efter … Med 'Tabita' broderer Iben Mondrup fermt videre på sin grønlandsk-danske mosaik. Læs mere
Weekendavisen, Lars Bukdahl
Mondrup er så utroligt smaddergod til forelskelser, selve forelskelsesmesteren i ny dansk litteratur.
Litteratursiden.dk
Endnu en stærk roman af Iben Mondrup, som på mageløs vis skildrer et nådesløst sammenstød mellem den grønlandske og danske verden gennem pigen Tabitas møde med en dansk familie.
Krimiormen.dk
Mine varmeste anbefalinger til ’Tabita’, hvor jeg følte mig tryllebundet helt fra starten af historien. Romanen er både smuk, stærk, dramatisk, spændende, skræmmende og med stof til eftertanke.
Randiglensbo.dk
’Tabita’ er en af den slags bøger, man slet ikke er færdig med, selv om den sidste linje er læst.
Downloads