18. marts 2016

Syriens gryder gav 500.000

Syriens gryder gav 500.000

Politikens Forlag overrækker check på mere end 500.000 kr. til Dansk Flygtningehjælp. 565.045 kroner. Så mange penge løb salget af kogebogen SYRIENS GRYDER op i, der er et nonprofit projekt, hvor hele overskuddet går ubeskåret til Dansk Flygtningehjælp.
 
Pengene er øremærkede til støtte til de syriske flygtninge i nærområderne samt de uledsagede syriske unge, der er kommet til Danmark.
 
Checken bliver overrakt til generalsekretær Andreas Kamm fra Dansk Flygtningehjælp fredag den 18. marts kl. 13 i Boghallen på Rådhuspladsen i København af forlagsdirektør Lene Juul.
 
"Med pengene fra salget af SYRIENS GRYDER kan vi fortsætte vores arbejde og i den nærmeste fremtid tilbyde en række nye arrangementer for nyankomne unge flygtninge. Mødet med de frivillige, der selv har flygtningebaggrund, giver de nye flygtninge viden og inspiration, som de kan bruge for at komme godt i gang med deres liv i Danmark. De mange deltagere til vores arrangementer viser, hvor stort behovet er for netop det," siger Mikala Due-Christensen, der er projektleder for Ung i Danmark-projektet.
 
Desuden kommer Emergency Coordinator Niklas Størup og fortæller om Dansk Flygtningehjælps humanitære indsats i Grækenland og dermed, hvad den anden halvdel af pengene skal gå til.
 
Ved overrækkelsen af checken fredag den 18. marts deltager også en gruppe af de unge syrere, der til daglig er en del af Ung i Danmark projektet. De kan udtale sig om den konkrete betydning af, at SYRIENS GRYDER nu genererer mere end en halv million kroner til syrere på flugt.
 
Pressen er velkommen til overrækkelsen og kan interviewe deltagerne.
 
SYRIENS GRYDER udkom i december 2015 og er skrevet og fotograferet af journalist Ruth von Sperling og billedkunstner Pernille Kløvedal Helweg, der inden borgerkrigen i Syrien brød ud, rejste rundt i landet, hvor deres fokus var at lære landet at kende gennem maden. Det er der kommet nogle fantastiske flotte billeder og fortællinger ud af med måltider, spisesituationer og besøg i private hjem.
 
Samtidig har kok Trine Hahnemann tilført bogen en lang række opskrifter på syrisk mad, som gør bogen til både en oplevelse og et let tilgængeligt opslagsværk, hvis man vil afprøve syrisk mad hjemme i sit eget køkken.
 
For yderligere information, kontakt pressechef Christina Ove Holm på mobil 51677300 og mail christina.o.holm@jppol.dk

Gå til News