Swarta og blodskyggernes forbandelse
Hør uddrag

Swarta og blodskyggernes forbandelse

Jeanette Varberg

Politikens Forlag
Første bog i serien om drengen Swartas verden.

Swarta er førfødt og udstødt fra sin fars folk. Dronningen fødte tvillinger, og kun den stærke måtte få kongenavnet og leve. Swarta skulle lægges ud i sneen, men goden Midir greb ind i den gamle lov og har opfostret Swarta som sin egen søn. Swarta er anderledes end de andre, han er svagere end sine jævnaldrende, men har en særlig kontakt til naturen og kan tale med ånderne. Han har mange fjender, og
bloddøtrene vil ofre ham til moseguden. Efter sammen med sin tvillingebror Harja at have fremprovokeret blodskyggernes vrede sendes Swarta væk fra sit folk og begynder en lang rejse, der vil forandre ham
for altid. Hvem kan han stole på? Folket i sit nye land, der behandler ham som en af deres egne eller sin tvillingebror, der vendte ham ryggen i et afgørende øjeblik?

Swartas verden udspiller sig i Jylland og Norge for 1800 år siden i det, vi kalder jernalderen. Det var en tid, hvor nye guder fortrængte de gamle. Det var ikke længere almindeligt at ofre mennesker til mosens gud. Nu tilbad man Odin i stedet.

Swarta er en hårrejsende fortælling om de store krige, der i jernalderen hærgede landet – om konflikter mellem religioner og konger. Om broderskab og loyalitet. Om ofringer og blodskygger. Alt sammen med rod i virkeligheden, som kan ses den dag i dag på landets museer. Swartas navn står på et skjold fundet i en sø ved Skanderborg, så han har levet engang.
Læs mere
Vælg udgave:
 e-bog (epub)
 lydbog (download)
 p-bog (hardback)
Belastning...
DKK 200.00
Sprog: Dansk
Sideantal: 224
ISBN: 9788740071870
Format: 153x228
Udk. 02. september 2021
1. udgave, 1. oplag
Indbinding: Hardback
Tegner: Peter Bay Alexandersen
Indholdsgrafiker: Tramperiet
Forlag: Politikens Forlag
Omslagsgrafiker: Alette Bertelsen
Anmeldelser og omtale
litteratursiden.dk
Spændende, velskrevet og lærerig! Varbergs fortælling om Swarta er en slags jernalder-kinderæg med ingredienser af højeste kvalitet.
Dansk BiblioteksCenter , Lektørudtalelse
En indlevende og godt fortalt krønike fra jernalderen, der ubesværet fletter referencer til sprog, historie, religion og arkæologi ind i fortællingen uden at det bliver kedeligt. Teksten er skrevet i et godt og sikkert sprog, der gør den let at læse og svær at lægge fra sig. De mange flotte illustrationerne skildrer både situationer og personer og skaber et levende visuelt univers til den fascinerende fortælling. Læs mere
bogoplevelsen (IG)
Det ER klogt, uhyggeligt, spændende og medrivende
Midthimmerlands Folkeblad, Lars Lundsgaardsvig
Jeanette Varbergs flotte eventyrlige børnebog 'Swarta - blodskyggernes forbandelse' Er en medrivende, dramatisk, barsk og blodig historie.
Downloads