Swarta og blodskyggernes forbandelse
Hør uddrag

Swarta og blodskyggernes forbandelse

Jeanette Varberg

Politikens Forlag
Første bog i serien om drengen Swartas verden.

Swarta er førfødt og udstødt fra sin fars folk. Dronningen fødte tvillinger, og kun den stærke måtte få kongenavnet og leve. Swarta skulle lægges ud i sneen, men goden Midir greb ind i den gamle lov og har opfostret Swarta som sin egen søn. Swarta er anderledes end de andre, han er svagere end sine jævnaldrende, men har en særlig kontakt til naturen og kan tale med ånderne. Han har mange fjender, og
bloddøtrene vil ofre ham til moseguden. Efter sammen med sin tvillingebror Harja at have fremprovokeret blodskyggernes vrede sendes Swarta væk fra sit folk og begynder en lang rejse, der vil forandre ham
for altid. Hvem kan han stole på? Folket i sit nye land, der behandler ham som en af deres egne eller sin tvillingebror, der vendte ham ryggen i et afgørende øjeblik?

Swartas verden udspiller sig i Jylland og Norge for 1800 år siden i det, vi kalder jernalderen. Det var en tid, hvor nye guder fortrængte de gamle. Det var ikke længere almindeligt at ofre mennesker til mosens gud. Nu tilbad man Odin i stedet.

Swarta er en hårrejsende fortælling om de store krige, der i jernalderen hærgede landet – om konflikter mellem religioner og konger. Om broderskab og loyalitet. Om ofringer og blodskygger. Alt sammen med rod i virkeligheden, som kan ses den dag i dag på landets museer. Swartas navn står på et skjold fundet i en sø ved Skanderborg, så han har levet engang.
Læs mere
Vælg udgave:
 e-bog (epub)
 lydbog (download)
 p-bog (hardback)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 149.00
Sprog: Dansk
Sideantal: 224
ISBN: 9788740073515
Serietitel: SWARTA-serien
Nummer i serien: 1
Format: ePub
E-bog Udk. 02. September 2021
Beskyttelse: Digital vandmærkning
Tegner: Peter Bay Alexandersen
Forlag: Politikens Forlag
Anmeldelser og omtale
litteratursiden.dk
Spændende, velskrevet og lærerig! Varbergs fortælling om Swarta er en slags jernalder-kinderæg med ingredienser af højeste kvalitet.
Dansk BiblioteksCenter , Lektørudtalelse
En indlevende og godt fortalt krønike fra jernalderen, der ubesværet fletter referencer til sprog, historie, religion og arkæologi ind i fortællingen uden at det bliver kedeligt. Teksten er skrevet i et godt og sikkert sprog, der gør den let at læse og svær at lægge fra sig. De mange flotte illustrationerne skildrer både situationer og personer og skaber et levende visuelt univers til den fascinerende fortælling. Læs mere
bogoplevelsen (IG)
Det ER klogt, uhyggeligt, spændende og medrivende
Midthimmerlands Folkeblad, Lars Lundsgaardsvig
Jeanette Varbergs flotte eventyrlige børnebog 'Swarta - blodskyggernes forbandelse' Er en medrivende, dramatisk, barsk og blodig historie.
Downloads
TOP  ▲
Andre bøger af Jeanette Varberg
Siri - Miraklernes mester
Jeanette Varberg
Et hæsblæsende eventyr gennem jernalderens Europa og ind i hjertet af den Læs mere
Onkos
Jeanette Varberg
EN SEJLIVET MYTE fra 1800-tallet siger, at kræft er en sygdom skabt af Læs mere
Enkernes land
Jeanette Varberg
En stor drukneulykke i Vestjylland i 1893, en ældre dames selvmord i Læs mere
Én gang til!
Camilla Wandahl, Jeanette Varberg , m.fl.
Børn elsker at høre den samme gode historie igen og igen. Seks populære Læs mere