Svækling
Læs uddrag

Svækling

Michael Enggaard

Frank er midt i et liv, der aldrig er kommet i gang. Han passer sit værksted på Enghavevej og en hemmelig elskerinde, men da hans far kommer til skade i en ulykke, overfører ansigtsløse kriminelle en gæld til ham. Frank går på opdagelse i farens liv og finder ud af, at hans eget indeholder mere, end han havde forestillet sig.

Ellen renser sår og sorterer medicin i Vesterbros lejligheder, men hun er ude af trit med sig selv. Ofte vågner hendes sind før kroppen, og hun bliver hjemsøgt af et dødt barn og den mand, hun flygtede fra. Mødet med en ny patient åbner muligheden for at slippe af med dæmonerne.

Svækling er en varmhjertet, humoristisk og fandenivoldsk roman om at tage livtag med tilværelsen efter at have dukket sig for længe.
Læs mere
Vælg udgave:
 e-bog (epub)
 lydbog (download)
 p-bog (paperback)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 79
Spilletid: 8T 9M
ISBN: 9788740043372
Format: Download MP3
Lydbog udk. 22. September 2017
Indlæst af: Ken Vedsegaard
Anmeldelser og omtale
 
 
 
 
 
-  Bogfriisen.dk
’Svækling’ er en både varm og humoristisk roman om rigtige mennesker, rigtige dilemmaer, traumer og fortielser. Det er fortællingen om al den tid man kan spilde af gud ved, hvilke grunde – men også fortællingen om, at det aldrig er for sent at gribe livet. Aldrig for sent at blive modig. Michael Enggaard har her begået en autentisk roman, som leverer en både rar og varm læseoplevelse ... En bog jeg er virkelig glad for at have læst. Læs mere
 
 
 
 
 
-  Dagbladenes Bureau, Henrik Tjalve
Enggaard skriver herligt ukrukket (…) Man griner med personerne - aldrig ad dem. Romanen er sjov, men den er ikke bange for alvoren og insisterer på, at man kan grave sig ud af sit eget mørke.
 
 
 
 
-  Mellem-linjerne.dk
’Svækling’ er en tankevækkende og autentisk skildring af livet.
 
 
 
 
-  Livetidukkehuset.dk
’Svækling’ er en stærk roman om, at komme ud på den anden side og finde mening med sit liv. Om, at give slip på sin fortid og om, at indse, der er mere i livet end bare, at stå til.
 
 
 
 
-  Jyllands-Posten, Klaus Rothstein
En varmhjertet no-nonsense proletarroman (…) At debutere med en så specifik Vesterbro-roman er et modigt træk.
 
 
 
 
-  Politiken, May Schack
Tempoet er højt og jargonen på plads i Michael Enggaards debutroman. (…) Aldrig havde jeg troet, at jeg kunne blive optaget af noget som helst omkring boksesporten, men det blev jeg.
 
 
 
 
-  Ekstra Bladet, Frank Sebastian Hansen
Enggaard skriver herligt ukrukket (…) Man griner med personerne - aldrig ad dem. Romanen er sjov, men den er ikke bange for alvoren og insisterer på, at man kan grave sig ud af sit eget mørke.
Weekendavisen, Linea Maja Ernst
Michael Enggaards romandebut om en modvillig helt er på mirakuløs vis både opbyggelig, flabet og ægte cool.
Ud&Se, Julie Moestrup
En af årets spændende debutromaner hedder ’Svækling’ og er en filmisk pageturner af journalist og forfatter Michael Enggaard. Kort sagt: Læs den.
Københavneravisen, Camilla Blomst
Årets vigtigste debutant leverer brilliant moderne urbanarbejderrealisme... [Svækling er] en sprogligt overlegen gavtyv af en humoristisk underspillet københavnerroman ... At skrive kvalitets socialrealisme er en kunst. Kun vores største forfattere har bestået prøven, for det kræver, at man elsker fodfolket. Det gør Enggaard, han holder med og holder af sine personer lige fra den brokkende gamle mand til den sprogløse handicappede. Han har researchet og levet sig ind i figurerne og der er ikke en ironisk afstand mellem dukkefø reren og hans figurer … Enggaard skriver en blændende skarp dialog og rammer jargonen i miljøerne. Læs mere
bogblogger.dk
Michael Enggaard debuterer stilsikkert med en særdeles vellykket roman ... Der er noget god gammeldags socialrealisme over 'Svækling', og forfatteren kender og holder af Vesterbromiljøet og de skæve eksistenser, der trods alt er tilbage i det renoverede byrum. Frank og Ellen har deres dæmoner, men de er ikke på vej mod bunden eller ved at gå til i druk. Det er dejligt forfriskende i en roman med socialrealistisk tilsnit ... 'Svækling' er meget lidt effektjagende, selv om der er indlagt et godt drama i opgøret mellem Frank og banditterne, som afkræver ham penge. Ydermere er der humor og menneskekærlighed i skildringen af, hvordan Frank gradvist tør op, både over for faderen, for Ellen og i mødet med et familiemedlem, som han ikke kendte eksistensen af. Så en varm anbefaling herfra! Læs mere
En bognørds skriblerier
Jeg er vild med Michael Enggards måde at skrive på. Han formår på den helt perfekte måde at kombinere de seriøse emner, som bogen beskæftiger sig med, med et dejligt pust af humor. ’ Svækling’ er en yderst velskrevet bog om, hvor overrasket man kan bliver over, hvor lidt man egentligt kender de folk , der står en nærmest og om hvordan den hjælpende hånd, man har brug for, kan vise sig at komme fra en helt uventet kant Læs mere
Sygeplejersken
Bogen efterlader læseren i et univers af blodige boksekampe, ensomhed, kriminalitet, sex, solidaritet, næstekærlighed og romantik. Naturligt fanger afsnittene med Ellen særligt. Det er pragtfuldt, at romanen har en hjemmesygeplejerske i hovedrollen. Karakteren holder, og faget bliver skildret exceptionelt godt. Ikke mindst hjemmesygeplejerskens evige dilemma mellem nærhed og afstand. Ellen engagerer sig med hud og hår. Læs mere
Hjemmet, Vibeke Dorph
’Svækling’ er en vaskeægte page-turner.
God-bog.dk
Denne bog er [Michael Enggaards] skønlitterære debut. Den er ganske pragtfuld. Hovedpersonen er Frank … Det er en varm bog, som fortæller om kriser i livet, om hvordan man er modig, når situationen spidser til.
Information, Erik Skyum-Nielsen
Romanen fortjener at blive oplevet, så flydende fortalt og flot komponeret som den er, fyldt med konkrete sete og fornemmede detaljer, mættet med miljøatmosfære. (…) Lur mig, om ikke der en skønne dag kommer en filmmager og siger haps.
Børsen, Michael Solgaard
Ud over at tegne et skarpt billede af det tidligere arbejderkvarter i København, så strutter historien om de to traumeramte mennesker af fortælleglæde. Og så er budskabet om, at det aldrig er for sent at gribe livet, selv om man har spildt en masse tid, lige til at blive glad af. Læs den.
Candmor.dk
Michael Enggaard formår at skabe autentiske og varme portrætter af en række personer, der fortjener mere, end hvad de selv synes, de fortjener
Litteratursiden.dk
En roman om at komme overens med sin fortid, med sine omgivelser og i sidste ende naturligvis med sig selv. (…) Den er folkelig, fed, usnobbet og velskrevet, og skulle den ende med at blive filmatiseret en dag – hvorfor ikke? – er der stensikkert en rolle til Kim Bodnia.
Downloads
TOP  ▲
Andre bøger af Michael Enggaard
Myrna
Myrna lever et stille liv med datteren Asta, og passer sin upåagtede Læs mere
Jeg er Sussi
Michael Enggaard, Sussi Nielsen
 En skøn og livsbekræftende fortælling om en kvinde, der har vundet manges Læs mere
Julefortællinger
Adam Price, Adam Price , m.fl.
Ti fortællinger om den eventyrlige, omvæltende, kærlige, skrækkelige, varme Læs mere
Efterhånden mulighed for sol
For 25 år siden lavede Tom og Julie radio sammen i Aarhus. De har ikke set Læs mere