0
0
0

Sundhed er for alle

Michelle Kristensen: ” I min verden skal sundhed være for alle”

Som barn blev Michelle Kristensen kaldt for Store Michelle, og som voksen opfandt hun Store Sonja, en figur, som mange danske kvinder kan spejle sig i, og som kan inspirere dem til at få en sundere livsstil. Over 75.000 danskere har allerede taget Michelles MK Principper om motion og kost til sig. I ’Gør kål på kærestekilo & singlesul’ gælder det kiloene, som sniger sig på sidebenene, når der er dømt parhygge i sofaen, og snack-skålen har fået en lidt for fast plads i single-kvindens hånd.

”Min mission med bogen er, at folk får en ny livsstil, som kan give dem glæde. Jeg kan hjælpe dem til at kysse den gamle krop og livsstil farvel og gøre plads til et nyt kapitel i deres liv, som giver energi, glæde og ro,” fortæller Michelle, der tager hul på velkendte sundhedsdilemmaer i ’Gør kål på kærestekilo & singlesul’, der er på gaden netop nu.


Det må ikke være for bøvlet
En af pointerne er, at man skal sætte sig realistiske mål, så det bliver opnåeligt at ændre livsstil:
”Én ting er, hvad forskningen siger om, hvad man helt optimalt skal gøre for at leve sundt. En anden ting er, hvad der er menneskeligt muligt for os at inkorporere i hverdagen. I min verden skal sundhed være for alle.”  Michelle vil have flere tilbage i køkkenet, hvor der skal laves sunde og slankende måltider, som IKKE tager to timer at lave, men som smager godt. I bogen er der 48 opskrifter på sund og lækker mad, som er nem at gå til, og som på ingen måde giver præstationsangst eller føles som en dødssyg kur. Fx Michelles legendariske skyrbolledej i en French Toast-version, grønne spinatmuffins med smag af kanel og kardemomme og chokovafler, der smager lige så godt som chokoladekage.


Store Sonja - en kvinde alle kan spejle sig i
Michelle blev som barn kaldt Store Michelle i Aars, Vesthimmerlands største by, hvor hun er født og opvokset: ”Jeg var ikke kæmpe stor. Men som barn var jeg større end de andre piger i klassen og blev drillet med, at jeg var tyk.” Figuren Store Sonja, som både er med i den første bog ’Ny krop på fire uger’ og i ’Gør kål på kærestekilo & singlesul’, opstod en sen aften, hvor Michelle sad i sit sommerhus og havde en svær periode i sit liv:
”Jeg havde behov for at flygte et sted hen, hvor mine tanker blev opslugt af andet end virkeligheden. Hvor jeg kunne skrive om alle livets sundhedsdilemmaer, som både jeg selv og de mange kvinder, jeg har haft i mine hænder, har oplevet på en ny måde. Jeg havde brug for at skrive sjove ting, som fik mig til at grine. Derfor fik jeg ideen til at skabe en figur, som mange danske kvinder kunne spejle sig i. Både din nabo, søster, kollega og mig selv.”


Mindre hyggetygning i hverdagen
”Hygge er blevet lig med at tygge, og det er ikke broccoli, vi tygger i,” siger Michelle og understreger, at det handler om at indse, at vi har et følelsesmæssigt forhold til mad, hvor vi forbinder søde sager med lykke og hygge. Eller trøstespisning. De mange deltagere i MK Camps har gennem syv år givet Michelle unik indsigt i folks reaktionsmønstre, udfordringer og måder at tænke på, når man vil tabe sig eller leve sundt.
”For mig handler en sund livsstil om balance. Der skal stadig være plads til at gå ud og drikke sig småfuld og spise en kanelsnegl eller en burger med hele svineriet. Men der skal i dén grad også være plads til en livsstil, hvor det sunde fylder mest, og det knap så sunde bliver en nydelse, som man ser frem til og indtager med god samvittighed.”


Fakta om forfatteren: Michelle Kristensen (f. 1984) har en bachelor i idræt med supplerende fag fra kandidatuddannelsen på Human Ernæring. I august 2012 startede hun den første fysiske MK Bootcamp og har i dag stor succes med at køre sine MK Camps som online-forløb. Forfatter til 8 fysiske bøger, 13 e-bøger, app’en MK Universet, der er en af Danmarks mest velbesøgte sundhedsapps, og onlinemagasinet MK Magasinet. Er fast sundhedsekspert på Go’morgen Danmark på TV 2 og sundhedsekspert på Fede Forhold sæson 2 på DR 1. Holder foredrag og inspirerer danskerne dagligt på de sociale medier. Læs mere om tankegangen bag MK Principperne på www.mkuniverset.dk.


Om bogen
I ’Gør kål på kærestekilo & singlesul’ kan læserne ud over madopskrifter og madplaner glæde sig til at møde Store Sonja, som Michelle har stykket sammen af personlighedstræk fra sine MK Campere og sig selv. Sonja laver alle de klassiske slankebrølere, og man kan ikke lade være med at grine og genkende sig selv i hende. I ’Gør kål på kærestekilo & singlesul’ har Sonja fået kæreste og taget alle de kilo, hun lige havde tabt, på igen.  Gennem fire forrygende uger følger vi hendes vej tilbage til den krop, hun har det bedst med, og både kæresten og singleveninden følger hendes eksempel.


Michelle Kristensen tilbyder en række vigtige mentale redskaber og praktiske værktøjer, som kan føre til en sundere livsstil. Over 75.000 danskere indtil videre har haft glæde af MK Principperne. Dem kan man også møde i bogen.