Få gode råd fra Sara Jin Smidt til at nå din idealvægt

 

Sommeren er lige om hjørnet, og det betyder lange lyse nætter, grillaftener og ture til stranden. Men det betyder også, at vi kvinder skal have bikinien frem - og det kan få mange af os til ønske at smide et par kilo eller flere.

Måske synes du faktisk, at du spiser sundt – men alligevel taber du dig ikke. Det kan også være, at du allerede har nået din ideal-vægt, men at du bare ikke føler dig særlig sund – og dermed heller ikke udstråler sundhed.

Sara Jin Smidt aka Healthy Skinny Bitch har netop udgivet bogen Sund vs. Slank, som kan hjælpe dig til at komme ned på din idealvægt og til at leve sundere.

Bogen indeholder sunde og smagfulde retter og der er to versioner af opskrifterne – en sund version, til når du skal bibeholde din vægt og en sund og slankende version, som du kan spise efter, indtil du når dit mål eller hvis du har skejet lidt for meget ud i nogle dage. Opskrifterne er lavet sammen med Mads Persson, ejeren af SMAG.

I bogen forklarer Sara hvordan du skal sammensætte din kost i de rigtige mængder, så du både kan leve sundt og holde vægten. Selv små justeringer i sammensætningen af din kost kan gøre en kæmpe forskel.

Du skal IKKE sulte. Begynder du først at sulte bliver det umuligt at styre portionstørrelsen. Til gengæld skal du lære at mærke forskel på at være mæt og ikke at være sulten mere.

Her kommer grundtankerne bag Saras sammensætning af kost:
 1. Du skal spise relativt proteinholdigt. Studier har vist at du opnår større mæthed ved at spise proteinrigt. Proteinrig kost gør samtidig at du ikke mister så meget muskelmasse under dit vægttab
 2. Du skal ikke undgå at spise kulhydrater, da de er vigtige for din hjerne og dit nervesystem. Det er dog vigtigt at du vælger de grove kulhydrater – fra grøntsager (gerne broccoli, kål og grønne bønner), groft brød fuldkornsris og – pasta.
 3. ​Drop kage, slik og flydende kalorier som sodavand og lignende
 4. Fedt er ikke farligt. Noget fedt er bedre end andet, men uanset hvad, så er fedt energitæt. Det gør derfor en kæmpe forskel om du tilsætter en teske eller en spiseskefuld fedt i din mad. Du må meget gerne spise ’det gode’ fedt. Dvs det der kommer fra avokado, nødder, fede fisk og planteolier.  – men stadig i meget begrænsede mængder.
 5. Alkohol skal undgås i den periode, hvor du har fokus på vægttab. Kroppen har ikke noget depot, hvor den kan lagre alkoholen. Det er ren gift for kroppen og betyder, at forbrændingen af øvrige fødevarer nedsættes, da kroppen fokuserer på at skille sig af med alkoholen først. Vælger du alligevel at drikke alkohol, så accepter at du ikke kan tabe dig på samme måde, som hvis du lod være – og husk at halvdelen af kalorierne fra en drink kommer fra sodavand eller juice. Drik i stedet en Skinny Bitch (vodka og danskvand 😊)
 6. Få styr på dine cravings. Det er ofte lettere sagt end gjort, men jeg har samlet nogle råd, som kan hjælpe dig på vej:
  • Husk det søde element i din aftensmad. Det kan hjælpe dig til ikke at blive slik-sulten senere. Det kan f.eks være lidt honning i dressingen eller lidt frugt i salaten
  • Drik en cola Zero eller anden kaloriefri drik
  • Spis et stykke tyggegummi eller et par Läkerol eller tilsvarende sukkerfri pastiller
  • Drik et stort glas vand og vent. Ofte skyldes sukkertrangen dehydrering eller ren og skær kedsomhed
  • Gå en tur. Det kan hjælpe dine tanker væk fra sukkertrangen
  • Drik en kop te med smag af karamel, mynte eller lakrids
  • Spis et stykke frugt
  • Børst dine tænder med tandpasta, så smager det alligevel ikke godt
SUND 540 kcal


SLANK 337 kcal