Sund hund
Hør uddrag

Sund hund

Lotte Davies

Man kan selv gøre en masse for at holde sin hund sund, både fysisk og mentalt, og give den et godt og aktivt, langt hundeliv. Denne nye hundebog indeholder en guldgrube af nyttig information.

Nettet florerer med do’s and don’ts i forbindelse med at have hund. Men hvad er rigtigt, og hvad er forkert?

Sund hund indeholder al den seneste nye, videnskabeligt anerkendte viden, man har brug for som hundeejer, så man kan tilbyde sin hund de optimale muligheder. Bogen hjælper hundeejere med at forebygge både helbreds- og adfærdsproblemer, så deres hund har det bedste udgangspunkt for at holde sig sund og rask, fra lille hvalp til seniorhund.

Sund hund er specifikt målrettet ejere af familiehunde, og både faglig information og svært tilgængelige emner bliver formidlet i et klart, forståeligt sprog. Bogen kommer ind på emner, som forfatteren, dyrlæge og hundeekspert Lotte Davies, igennem årene har fået flest spørgsmål om fra hundeejere, og de omfatter bl.a.:
  • Hvordan man klargør sit hjem til en hvalp
  • Socialisering og miljøtræning skræddersyet til den enkelte hvalp
  • Færdigheder enhver hvalp har brug for
  • Hvordan hunde kommunikerer – så man kan tolke sin hunds signaler
  • Værd at vide om ernæring, valg af foder og fodringsplan til sin hund
  • Tandpleje, vaccinationer, neutralisering og sundhedstjek hos dyrlægen
  • Almindelige symptomer på helbredsproblemer og førstehjælp
Læs mere
Vælg udgave:
 e-bog (epub)
 p-bog (indbundet)
Belastning...
DKK 250
Sprog: Dansk
Sideantal: 224
ISBN: 9788740035063
Format: 173x245
Udk. 18. May 2017
1. udgave, 1. oplag
Indbinding: Indbundet
Indholdsgrafiker: Henriette Wiberg Danielsen
Fotograf: Karen Kolbeck, Sif Meincke, Vinni Bruhn
Anmeldelser og omtale
lektørudtalelse
Lotte Davies skriver godt og ligefremt og den løbende tekst suppleres af faktabokse, der uddyber forskellige emner for de særligt interesserede. Bogen præsenterer en moderne tilgang til det at have hund, og den er helt opdateret hvad metoder og anvisninger angår. Bogen er fyldt med flotte farvefotos . Læs mere
Vi med Hund
En ualmindelig grundig bog, som ikke bare kan læses fra ende til anden, men også efterfølgende fungere som opslagsværk på bogreolen. Der er ingen tvivl om forfatteren Lotte Davies dedikation, ikke bare i forhold til hunden, men også til fagligheden i behandlingen af dem. SUND HUND handler ikke bare om sygdomme, og hvordan med behandler dem, men i lige så høj grad også om, hvordan man forbygger dem. Vi ved godt, det er store ord, men dette er en bog, som bør findes på alle hundeejeres bogreol. Læs mere
Veterinærsygeplejersken, Veterinærsygeplejerske Mette Lauritsen
Lotte Davies har formuleret bogen på en måde, hvor alle niveauer kan være med – uden at det har påvirket det faglige niveau … Kort sagt: Jeg er vild med bogen.
Veterinærsygeplejersken, Erfaren hundeejer Birgit Munk Madsen
Som hundeejer i over 40 år glæder det mit hundehjerte at læse en bog, der er skrevet med så stor kærlighed til familiehunden, og det lyser ud af bogen, at Lotte Davies ønsker at give alle hundeejere viden om hundens sundhed og adfærd og redskaber til at skabe en sund og glad tilværelse for alle hunde – gennem hele deres liv ... Bogen fortjener i den grad at blive læst og brugt. Læs mere
Dansk Veterinærtidsskrift
Bogen kan anbefales til alle hundeejere. Den vil bestemt være en god gave til dem, der påtænker at anskaffe sig en hund, hvad enten det er førstegangshundeejere, eller nogen, der har haft hund før.
Sådan træner du indkald og snor på, snor af
Kald på hvalpen, giv den ros og belønning for at komme. Klik snoren på, ros hvalpen og klik med det samme snoren af igen. Hvalpen lærer indkald, og her lærer den samtidig, at klikket fra snorens karabinhage ikke altid er ensbetydende med, at nu stopper alt det sjove.
Sådan træner du indkald som en sjov gemmeleg
Få en hjælper til at slippe hvalpen i det øjeblik, du kalder på den. Når den finder dig, får den ros samt belønning i form af leg med et trækketov. På den måde viser du hvalpen, at det er hos dig, alt det sjove sker, så den fremadrettet er topmotiveret for at komme, når du kalder på den.
Sådan træner du øjenkontakt med din hund
Øjenkontakt danner basis for alt fremtidigt samarbejde – derfor er det vigtigt at kunne få øjenkontakt med sin hund. Vent til hvalpen selv tager øjenkontakt. I det øjeblik får hvalpen ros og godbid. Derefter vent til hvalpen igen selv tager øjenkontakt, og den får ros og godbid. 
Sådan træner du øjenkontakt ved at lave en "Jesus"
Vis hvalpen, at du har en godbid i hver hånd og stræk begge arme ud til siden. Hvalpen har fokus på en af godbidderne, og følger håndens bevægelse. I det øjeblik hvalpen flytter sit fokus fra din hånd og tager øjenkontakt, får hvalpen ros og godbid. 

Denne øvelse danner udgangspunkt for en lang række øvelser og træning. Læs mere
Downloads