Store Nordiske Krig
Hør uddrag

Store Nordiske Krig

Dan H. Andersen

Politikens Forlag
Stort tobindsværk i kassette – og det første danske, rigt illustrerede værk i nyere tid om Store Nordiske Krig, som på afgørende vis ændrede magtbalancen i Europa.

Sverige blev knækket som stormagt, Rusland blev den nye dominerende stormagt i Nordeuropa og besatte store dele af Østersøens kyster, Preussen begyndte sin udvidelse, og Ukraine mistede sin selvstændighed.

Krigen var et komplekst europæisk opgør, der udspillede sig i Skandinavien, Baltikum, Nordtyskland, Polen, Ukraine, Rusland og Tyrkiet. Da krigen sluttede, var mange hundredtusind mennesker døde, og Europa var endegyldigt forandret.

Det store tobindsværk tegner et komplet billede af krigen. I et fængslende og episk sprog fortæller Dan H. Andersen om diplomatiske manøvrer, om spionage, opsnappede breve, krigsfanger og pestangreb. Han beskriver krigens store slag, men også dagliglivet i en hær og på et krigsskib.

En lang række kendte og ukendte personer optræder i værket. Der er fyrster og militærfolk som Karl 12., Peter den Store, Frederik 4. og Tordenskiold, men også de almindelige borgere og menige soldater, som prøver at overleve midt i krigens tummel. Den københavnske borger, som skrev om de dage i juli 1700, da svenske krigsskibe bombarderede hovedstaden. Kvinden fra Skåne, som rejste til København, klædte sig ud som mand, giftede sig med en kvinde og blev kok på et af Tordenskiolds skibe. Den norske sømand, som hver dag skrev og tegnede i sin dagbog om livet om bord på et krigsskib.

Værket er rigt illustreret med samtidige kort og malerier samt med en række helt nye kort over lande og krigsskuepladser.
Læs mere
Vælg udgave:
 e-bog (epub)
 e-bog (epub)
 lydbog (download)
 lydbog (download)
 p-bog (hardback)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 600.00
Sprog: Dansk
Sideantal: 1112
ISBN: 9788740001471
Format: 170x245
Udk. 18. May 2021
1. udgave, 3. oplag
Indbinding: Hardback
Forlag: Politikens Forlag
Omslagsgrafiker: Harvey Macaulay
Anmeldelser og omtale
Krigshistorisk Tidsskrift
Forfatterens fortælling er så total og mangfoldig som et lærred af Hieronimus Bosch eller Peter Brueghel.
Noter
Der er et værk, som tager læseren med på en rejse ind i en periode af Danmarks og Europas historie, som er fyldt med storpolitiske intriger, brutale slag på røgfyldte slagmarker, farefulde sejladser og byer i brand.
 
 
 
 
 
-  Krigsvidenskab.dk, Niels Bo Poulsen
Der er tale om stor historisk fortællekunst. Dan Andersen leverer smukke og prægnante, ofte poetiske formuleringer, og han har stor sans for den gode beretning ... en virkelig imponerende præstation.
 
 
 
 
 
 
-  Politiken, Steen Andersen
Helstøbt og mesterligt fortalt tobindsværk … Det er ikke hver dag, man møder et værk af sådan en kaliber.
 
 
 
 
 
 
-  Berlingske, Jarl Cordua
Formidabelt og stærkt underholdende storværk.
 
 
 
 
 
 
-  Jyllands-Posten, Flemming Østergaard
Man er ganske enkelt i godt selskab med Dan H. Andersen og hans historiske persongalleri … et litterært kraftværk og udtryk for en moderne historieformidling af høj karat.
Weekendavisen, Ulrik Langen
Fremragende værk … stærkt medrivende.
 
 
 
 
 
 
-  Altinget, Per Stig Møller
Giver et indblik i, hvor skelsættende krigen var for den europæiske orden. Det er som at læse en kriminalroman, når historiker Dan H. Andersen beskriver konger, hærførere og enevælde.
Historie-online.dk, Henrik Gjøde Nielsen
Det lykkes virkeligt Dan H. Andersen at følge krigens puls og at blotlægge krigens natur. Dan H. Andersens værk Store Nordiske Krig er en imponerende præstation. Efter at have læst værket kan man børste krigens støv af sig. Og bøje sig i det.
Radio Update, Hanne Bærentzen
Et imponerende værk – fuldt af viden om alle de detaljer, der gør personerne levende og begivenhederne konkrete.Det har været en gigantisk opgave, som forfatteren har stillet sig selv. Det er lykkedes for ham at videregive sit engagement og sin interesse bl.a. i kraft af et sprog, der både er personligt og varieret. Læs mere
Information, Georg Metz
Læseværdigt veloplagt med sans for forklarende digressioner til nutidens fænomener og mange tankevækkende jævnføringer. Andersen har den for historikere så vigtige - men ikke altid udfoldede evne - at sætte ord på fortidens menneskers tanker og forklare deres handlinger i datidens perspektiv.
bogblogger.dk
Det er et to-bindsværk, der sætter nye standarder for historieformidling og som trods sit store sidetal fortjener en stor læserskare.
Downloads
TOP  ▲
Andre bøger af Dan H. Andersen
Marie Grubbe
Udvidet og gennemrevideret udgave af anmelderrost biografi om Marie Grubbe Læs mere