4. juli 2016

Steins krimier filmatiseres

Steins krimier filmatiseres

Jesper Steins romaner om Axel Steen skal filmatiseres. Første film får premiere i efteråret 2018. Det bliver SF Studios, som skal stå for filmatiseringen af Jesper Steins prisvindende romaner om Axel Steen.
 
Producer Peter Bech fra SF Studios har planlagt 3 film baseret på de første fire bøger i serien om den danske politiinspektør Axel Steen. Den første film bliver baseret på tredje bog i serien, AKRASH: "Axel Steen er sådan en stærk karakter, at vi gerne vil have publikum til at føle, at de virkelig kender ham allerede fra begyndelsen," siger Peter Bech.
 
Ideen er derpå, at første og anden bog (URO og BYE, BYE BLACKBIRD) skal skrives sammen på samme måde, som det tidligere med stor succes er set med Harry Bosch-tv-serien. Og endelig skal den tredje film i serien baseres på bogen AISHA, som Jesper Stein modtog De Gyldne Laurbær for.
 
"Jeg har store forventninger til samarbejdet med SF Studios. Vi har samme forståelse af bøgernes styrke og nødvendigheden af også på film at opbygge en stærk og kompleks hovedperson, så fortællingen bliver karakterbåren. Det vil ske i et nutidigt København, som man kender det fra Axel Steen-romanerne; råt og usminket og langt fra postkortidyllen. Og der bliver knald på og action på et niveau, man ikke er vant til,” siger Jesper Stein.
 
Manuskriptforfatterne er den svenske duo Maria Karlsson, som har skrevet manus til Snabba Cash-filmene baseret på svenske Jens Lapidus' krimier, og Oliver Dixon. "De er begge højt kvalificerede inden for genren, og de er ivrige efter at komme i gang", forklarer Peter Bech. "Vores ambition er at gå efter den samme høje kvalitet, som vi kender fra Bourne-trilogien med samme høje niveau af underholdning. Vi vil lave noget, som ikke er set før i dansk film."
 
TV2/DK har bevilget penge til udviklingen og bakker op om ideen med at lave flere film. Budgettet for den første film forventes at komme til at ligge i den høje ende, og tanken er, at der kommer en ny film hvert år. Skuespiller, instruktør m.m. er endnu ikke besluttet, men optagelserne er planlagt til at begynde næste sommer, og første film skal have premiere i efteråret 2018.
 
Om Axel Steen - serien:
Bydelen Nørrebro danner rammen om Jesper Steins krimiserie om den hårdkogte og kompromisløse vicepolitikommissær Axel Steen, som aldrig giver sig selv mindre end 100 %, når han arbejder på en sag. Axel Steen er sin egen, han nægter at lade andre mennesker køre sit liv. Han er låst i en evig kamp med magthaverne - både i politiet og blandt byens kriminelle - men han er også følsom og usikker på sig selv, hvilket har ført til misbrug af hash, alkohol og piller, der lejlighedsvis eskalerer, når han er under pres. Undersøgelsen, jagten på de kriminelle og Steens kaotiske privatliv - han er fraskilt og har en datter – bliver fortalt i en rå, realistisk og til tider poetisk tone kendt som '2200 Noir ", en henvisning til Nørrebros postnummer. Steins romaner er blevet rost af anmelderne både herhjemme og i udlandet, og han har bl.a. vundet Det danske kriminalakademis debutantpris for den første bog i serien, URO, mens den fjerde bog AISHA netop har vundet boghandlernes prestigefyldte pris, De gyldne laurbær. Jesper Steins romaner er solgt til udgivelse i mere end 10 lande, herunder Frankrig, Tyskland Holland og Norge.

Gå til News