Spis ordentligt!
Hør uddrag

Spis ordentligt!

Andreas Lindqvist, Christian Nørgaard

Politikens Forlag
Er økologi altid bedst? Er sprøjtede afgrøder farlige? Er buræggene så onde, som vi hører? Findes der slet ikke klimavenligt kød? Er frisk fisk egentlig frisk? Og kan Danmarks økonomi overhovedet klare et opgør med det konventionelle landbrug?

Flere og flere danskere ændrer i disse år spisevaner. Vi gør det for at passe bedre på miljøet, klimaet, dyrene eller os selv og vores børn. En madrevolution breder sig, og industri, interesseorganisationer, eksperter og detailhandel kæmper for at styre dagsordenen. Som forbruger er det svært at orientere sig. Hvad er fup? Hvad er fakta?

I Spis ordentligt! – en guide til den skeptiske forbruger skærer journalisterne Christian Nørgaard og Andreas Lindqvist igennem støjen af løsrevne og unuancerede påstande og finder svar på spørgsmålene, så vi som forbrugere kan træffe oplyste valg.

Bogens første halvdel gennemgår de nye forbrugertrends og går tæt på produktionen af kød, fisk og planter i et dansk perspektiv. Forfatterne binder de løse ender sammen og skaber den sammenhæng, der hidtil har manglet.

Bogens anden halvdel gennemgår de enkelte råvarer og junglen af mærkningsordninger, så forbrugerne nemt og overskueligt kan træffe et personligt valg ud fra kriterier som klimapåvirkning, sundhed og kemi, dyrevelfærd, kvalitet og sæson.
Læs mere
Vælg udgave:
 e-bog (epub)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 129.00
Sprog: Dansk
ISBN: 9788740040975
Format: ePub
E-bog Udk. 17. August 2017
Beskyttelse: Digital vandmærkning
Forlag: Politikens Forlag
Anmeldelser og omtale
 
 
 
 
-  Altinget.dk, Dan Jørgensen
Spis ordentligt kan anbefales til alle, der interesserer sig for, hvad de putter i munden.
Lektørudtalelse
Velargumenteret og velunderbygget allround guide til den kritiske forbruger.
Mad&Venner, Rikke Winther
På mange måder lige det opslagsværk, der længe har været brug for!
Økologi & Erhverv
Selv om bogen ved første blik kan synes en større mundfuld, viser den sig at være ganske spiselig og fuld af vitaminer - og så er den rigtig god mod de forudfattede meninger
Downloads