Solsikkesøstrene
Hør uddrag

Solsikkesøstrene

Martha Hall Kelly

Hr. Ferdinand
Martha Hall Kelly har skrevet endnu en medrivende historisk roman inspireret af virkelige levede liv, denne gang under den amerikanske borgerkrig.
 
Georgeanna ”Georgey” Woolsey er ikke skabt til en verden af overdådige fester, hvor det forventes, at en kvinde i hendes position er duknakket og ærbødig. Så da den amerikanske borgerkrig bryder ud og antænder hele nationen, ser Georgey sit snit og vælger at forfølge sin lidenskab for sygepleje - i en tid, hvor kvinder er uønskede ved fronten. Men Georgey og hendes søster Eliza vil modbevise de onde tunger, og de vover sig ud på en rejse fra New York til Washington D.C. og Gettysburg, hvor de bliver førstehåndsvidner til slaveriets og krigens rædsler.

I sydstaterne møder vi Jemma, som er slavegjort på Peeler-plantagen i Maryland, hvor hun bor med sin mor og far. Hendes søster, Patience, lider samme skæbne på naboplantagen, og begge lever de i frygt for plantagelederen, LeBaron. Da Jemma sælges til den grusomme mrs. Anne-May, mens unionshæren marcherer igennem landet, øjner Jemma chancen for at flygte, selvom hun må sige farvel til sin elskede familie.

Georgeys kald som unionssygeplejerske medvirker til, at hun krydser veje med Jemma, og herfra fremskrives et levende og detaljerigt portræt af borgerkrigsoplevelsen; fra de barbariske og umenneskelige plantager, til et krigshærget New York og slagmarkens rædsler.

Georgey er en fjern forfader til Caroline Ferriday, som Kelly introducerede i sin bestseller Blomstrende syrener, og Solsikkesøstrene er inspireret af virkelige begivenheder.
Læs mere
Vælg udgave:
 e-bog (epub)
 lydbog (download)
 p-bog (indbundet)
 p-bog (paperback)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 140.00
Sprog: Dansk
Sideantal: 608
ISBN: 9788740091953
Format: 145x220
Udk. 04. January 2024
2. udgave, 1. oplag
Indbinding: Paperback
Forlag: Hr. Ferdinand
Oversætter: Kirsten Heltner
Downloads
TOP  ▲
Andre bøger af Martha Hall Kelly
De Gyldne Duer
To kvindelige spioner risikerer alt i jagten på en berygtet nazilæge i Læs mere
Blomstrende syrener
Societypige og tidligere Broadway-skuespiller Caroline Ferriday har Læs mere
De forsvundne roser
I Blomstrende syrener lod læserne sig rive med af virkelighedens Caroline Læs mere