Søster, min søster
Hør uddrag

Søster, min søster

Vinderen af Politikens Romankonkurrence 2016 skriver med Søster, min søster en kærlig og humoristisk autofiktiv roman om sin opvækst med tvillingesøsteren, der er spastisk lammet. Det er en fortælling om at være givet det samme liv, men aldrig at have de samme muligheder.

Katrine og Stine bliver født tre måneder for tidligt som enæggede tvillinger. Katrine er sund og rask, hvorimod Stine har spastiske lammelser i arme og ben. Forældrene er unge, og efter tre år går de fra hinanden. Katrine og Stine er uadskillelige.

I barndomsårene pendler de fra mors nyvaskede sengetøj og faste rammer,  til fars cigaretrøg og spontane udflugter. Mor står alene med alting, for det er ikke nemt at finde en kæreste, der harmonerer med kørestol og lift og livet som alenemor. Fars kæreste er sød, indtil den dag hun ikke er der længere efter fars gentagne affærer med enarmede tyveknægte.

I ungdomsårene flytter Katrine væk fra Stine for at begynde på et universitetsstudie, men hun har svært ved at løsrive sig. Tanker om Stines fremtid fylder mere end tanker om hendes egen. Hvad skal der ske med Stine, hvis Katrine ikke er der til at passe på hende? Og hvad skal der i det hele taget ske med Stine?
Læs mere
Vælg udgave:
 e-bog (epub)
 lydbog (download)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 199
Sideantal: 304
ISBN: 9788740057195
Format: ePub
E-bog Udk. 23. September 2019
Beskyttelse: Digital vandmærkning
Anmeldelser og omtale
FK-nyt, Dansk Handicapforbund
Det er ikke hverdagskost, at en ung person uden handicap med en søster med handicap kommer så fint til orde på både godt og ondt, og det er bogens styrke
 
 
 
 
-  Livetidukkehuset.com
 
 
 
 
 
-  Søndag
En åbenhjertig beretning om en hverdag med et handicappet familiemedlem og om stor uforanderlig kærlighed.
 
 
 
 
-  Dagbladenes Bureau, Berit Holbek Jensen
En fin skildring af en stærk og svær kærlighed.
 
 
 
 
 
-  Catsbooksandcoffee.com
Bogen anbefales stærkt.
litteratursiden.dk
Katrine Nørregaard mestrer den der lette pen, der med få ord siger så meget. Det er en virkelig bevægende og velskrevet fortælling om det at være tæt pårørende til en person med handicap, men også bare en fin fortælling om at være menneske på godt og ondt.
Bogblogger.dk
'Søster, min søster' er også en roman om at føle sig anderledes, selvom man er helt normal. Og en roman om at finde ud af, hvem man selv er udover at være nogens søster. Jeg tror, at Katrine Nørregaard er ved at finde ud af, at hun i hvert fald også er forfatter.
Randiglensbo.dk
’Søster, min søster’ er en meget rørende og tankevækkende roman. Jeg læste den stort set uden pauser – kunne slet ikke slippe den. Katrine Nørregaard fortæller historien så stærkt og bevægende.
Bogsyn.dk
Sproget er smukt, opløftende og omfavnende. ... Der er så meget omsorg og varme i bogen, som er ledsager til en masse skønne dialoger, og bogen giver os et fint indblik i, hvor udfordrende, det kan være med den slags sygdom i familien, som spastisk lammelse er
Downloads