16. september 2019

Søren Sveistrup indtager den tyske bestsellerliste

Søren Sveistrup indtager den tyske bestsellerliste

Godt nyt fra det tyske marked, hvor forfatteren Søren Sveistrup er godt i gang med at indtage det tyske marked. I sidste uge gik ’Kastanjemanden’ direkte ind på en 6. plads, og i denne uge har bogen arbejdet sig op på 5. pladsen på Spiegels bestsellerliste

“Det er da bare helt fantastisk. Tyskland har tidligere haft danske krimier på bestsellerlisterne, så jeg var selvfølgelig spændt på, om ’Kastanjemanden’ ville komme med i det fornemme selskab”, siger Søren Sveistrup. ”I det hele taget er jeg utrolig glad og stolt over, hvordan bogen er blevet modtaget og solgt rundt omkring i verden.”

Indtil videre er bogen solgt til udgivelse på 28 sprog: ”Søren Sveistrups krimi ’Kastanjemanden’ er blevet taget overordentlig godt imod i alle de lande, den er udkommet i”, siger Sofie Voller, Head of Foreign Rights på Politikens Forlag. ”Senest i Tyskland. Søren har skrevet en fremragende bog, og så er han kendt i forvejen fra sin populære TV-serie, ’Forbrydelsen’. Desuden har Sørens internationale forlag i den grad satset stort på bogen ifht markedsføring og salg til boghandlerne, hvilket den direkte entre på den tyske bestsellerliste også tydeligt afspejler.”

Men på det tyske forlag Goldmann Verlag havde man set succesen komme, og man har derfor allerede trykt 75.000 eksemplarer af bogen. “Det overrasker mig overhovedet ikke”, siger Andrea Groll, forlægger. ”Det er simpelthen en fantastisk bog. Og når man tænker på alle de psykologiske spændingsthrillers og upålidelige fortællere, vi har set de sidste år, har bogen her noget andet, som vi ikke har set længe: En gedigen, lige ud af landevejen, virkelig velskrevet og fermt skruet sammen thriller, som man ikke kan lægge fra sig.”

Bogen er netop udsendt på det amerikanske marked, hvor den ligeledes er godt på vej op ad bestsellerlisterne.

’Kastanjemanden’ er solgt til filmatisering hos Netflix, der lancerer den verden over. Serien vil bestå af seks 50 minutters afsnit og produceres af SAM Productions. Lanceringsdatoen er endnu ikke offentliggjort.

Fakta:

  • Søren Sveistrup (f. 1968) er internationalt anerkendt manuskriptforfatter af flere film og tv-serier. Fra 2007 til 2012 var Sveistrup skaberen af og forfatter til tre sæsoner af ’Forbrydelsen’, der har vundet adskillige internationale priser, er blevet solgt til mere end hundrede lande og genindspillet i USA.
  • ’Kastanjemanden’ modtog i 2019 Debutantprisen af Det Danske Kriminalakademi.
  • Derudover har Søren Sveistrup vundet en lang række priser herunder en Emmy for bedste internationale TV-serie (’Nikolaj og Julie’), en BAFTA for bedste internationale TV-serie (’Forbrydelsen’), en Robert for både bedste originale manuskript og årets film (’Der kommer en dag’) og for bedste TV-serie (’Forbrydelsen’), samt Kronprinseparrets Kulturpris (’Forbrydelsen’).

Gå til News