Søren og Mette i benlås
Hør uddrag

Søren og Mette i benlås

En kritisk krønike om folkeskolen, lærerlockouten og new public management

Anders-Peter Mathiasen

“Skal vi shake hands ...?” lød det fra finansminister Bjarne Corydon, da han mødte lærernes formand ved Folketingets udgang. Anders Bondo Christensen svarede ikke. Han havde tårer i øjnene og en klump i halsen og var på vej ud på Christiansborg Slotsplads for at fortælle mere end tusind forsamlede skolelærere, at de havde tabt alt.

Søren og Mette i benlås går helt tæt på den dramatiske konflikt og beskriver den kulturkamp, der udspillede sig. For folkeskole reformen handlede om mere end lærernes arbejdstider og længere skoledage for de danske elever. Det handlede også om et helt nyt Danmark og om at effektivisere, styre og måle.

Var lockouten af landets lærere og den efterfølgende skolereform en hård fødsel på en smuk vision om at gøre folkeskolen til en skole i verdensklasse? Eller var den en ren spareøvelse og et dødstød til folkeskolen som en folkets skole?
Læs mere
Vælg udgave:
 e-bog (epub)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 129.00
Sideantal: 192
ISBN: 9788740044157
Format: ePub
E-bog Udk. 02. October 2017
Beskyttelse: Digital vandmærkning
Omslagsgrafiker: RIVER/v Julie Frölich
Anmeldelser og omtale
 
 
 
 
 
-  Jyllands-Posten, Michael Busch
Efter Anders-Peter Mathiasens kritiske og velskrevne krønike kan ingen ved sine fulde fem være i tvivl om, at der var en drejebog.
 
 
 
 
-  Jysk Fynske medeier, Elisabet Svane
En god, interessant, oplysende og i særdeleshed velskrevet bog … et godt, omend subjektivt, vidnesbyrd om et Danmark, der blev til et andet Danmark.
 
 
 
 
-  Politiken, Per Michael Jespersen
En stærk personlig, tankevækkende og indigneret tekst. I virkeligheden er den røde tråd ikke bare historien om lærerne, men om en offentlig sektor i forfald.
Københavns Lærerforening, Peter Garde
Anders-Peter Mathiasens bog er en velskrevet og indholdsmæssigt bevægende og spændende gennemgang af hele forløbet. Kendt stof er samlet og ordnet, og bemærkelsesværdigt nyt er kommet til … Bogen bør læses af enhver lærer og for den sags skyld af enhver offentligt ansat.
POV, Lars Luplau
Et fremragende dokumentarisk arbejde … Bogen er i det hele taget glimrende, og Mathiasen er på forbilledlig vis dykket ned i et kompliceret forløb og fremstiller det sobert
Arbejderen, Miam Bech Nygaard
Tunge temaer, men skrevet enkelt, forståeligt og i et autentisk flow, hvor man som læser bliver nysgerrig … Tak til Anders Peter Mathiasen for en politisk autentisk krimi, der handler om så meget mere end lockouten, og som forhåbentlig giver genlyd og handling, både ved lønmodtagere og fagforeninger . Læs mere
Downloads
TOP  ▲
Andre bøger af Anders-Peter Mathiasen
Den danske underverden
Anders-Peter Mathiasen, Jeppe Facius
Historien om skyggesiden af det moderne Danmark – – en krønike om den Læs mere
Fra Edderkoppen til Makrellen
Anders-Peter Mathiasen, Jeppe Facius
Fra edderkoppen til Makrellen er 60 års grænseoverskridende Læs mere