Søndag d. 24. september 2017, kl. 18:00 til 20:00

Søndagsklubben om Stefan Zweig

Boghallen

 Søndagsklubben om Stefan Zweig

Er verden af i går den samme som verden af i dag?

(Billet købes i Boghallen eller på Billetto)
Den nye film om Stefan Zweig, Farvel til Europa, udfordrer os i dag med en pessimisme på Europas vegne. Hvad skal vi tænke? Hvad siger Zweig os nu, og hvad vil filmen om ham? Ændrer den ved noget?

Kom til debatarrangement i Søndagsklubben på Politikens Trappe efter filmvisning i Grand, hvor Neal Ashley Conrad Thing har inviteret lektor og filmkender Søren Søberg Poulsen til en samtale om perspektiverne i Farvel til Europa, Zweigs hovedværk Verden af i går og hvordan vi skal forholde til Europa i dag.

Set i historisk sammenhæng synes pessimismen, Zweig præsenterer os for i Verden af i går at pege frem mod pessimismen, der i de senere år er kommet til udtryk vedrørende Europa og hvor vi står i dag. Det berører historiker og lektor ved RUC, Henrik Jensen i bogen ”Krigen 1914-1918” om Første Verdenskrig og dens konsekvenser:

”Der er stor grund til pessimisme i Europa. Ingen kunne dengang forudse den store migrationskrise, som har skabt stor frygt og kortsluttet bestemte beslutningsprocesser, hvor man ender med primært at forholde sig til eget territorium. Hvis vi skal lære af historien, så er vi faktisk faretruende tæt på situationen omkring slutningen af 1930’erne, hvor Folkeforbundet viste sig ikke at være en pind værd. I dag ser vi andre former for trusler, og det viser sig, at EU har meget svært ved håndtere konflikter af den art,” siger Henrik Jensen.

Filmen vises i Grand 16.40.
Billetter er ikke med i arrangementet. Vi opfordre blot til du ser den fantastiske film inden du møder Neal på Trappen.

Arrangementet i Boghallen koster kr. 75,-
Link til billetkøb her på siden.
Har du købt billet til filmen udløser det rabat på klassikeren 'Verden af i går'.

Gå til kalender