Små påsatte brande
Hør uddrag

Små påsatte brande

Celeste Ng

Hr. Ferdinand
I Shaker Heights, Cleveland, er der styr på tingene. Vejene former et sirligt symmetrisk net, husenes farver er afstemt efter hinanden, og beboernes liv er mindst lige så velplanlagte. Ingen passer bedre til den beskrivelse end Elena Richardson, hvis største ambition er at følge reglerne.

Ind på scenen træder Mia Warren, en gådefuld kunstner og alenemor. Hun ankommer til kvarteret med sin teenagedatter Pearl og lejer et hus af familien Richardson, og snart bliver Mia og Pearl langt mere end lejere, for alle fire børn i Richardson-familien drages magnetisk mod de to. Men Mias mørke fortid og nonchalante forhold til tingenes tilstand og ligevægt i Shaker Heights truer med at forstyrre roen i det velordnede kvarter.

Da gamle venner af familien Richardson forsøger at adoptere et spædbarn med kinesisk-amerikanske rødder, bryder en ophedet kamp om forældremyndighederne ud, som tvinger hele nabolaget til at vælge side. Elena og Mia går hver sin retning, og pludselig er Elena fast besluttet på at bringe hemmelighederne om Mias fortid frem i lyset. Men Elenas sandhedsbesættelse får uventede, dramatiske konsekvenser for det lille samfund.


Celeste Ng (f. 1980) er amerikansk forfatter. Hun har læst engelsk på Harvard University og romandebuterede i 2014 med Alt det jeg aldrig fortalte dig. Bogen blev en New York Times bestseller, udpeget til at være blandt årets bedste bøger af flere medier og vandt en række priser. Små påsatte brande er hendes anden roman – den strøg ind på toplisterne, vandt Goodreads’ afstemning for årets bedste roman i 2017 og udkommer i over 20 lande.
Læs mere
Vælg udgave:
 e-bog (epub)
 lydbog (download)
 p-bog (indbundet)
 p-bog (paperback)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 140
Sprog: Dansk
Sideantal: 352
ISBN: 9788740064292
Format: 135x210
Udk. 10. June 2020
2. udgave, 1. oplag
Indbinding: Paperback
Forlag: Hr. Ferdinand
Omslagsgrafiker: Imperiet
Oversætter: Lisbet Kjær Johansen
Anmeldelser og omtale
Ugeavisen Faaborg, Camilla Sejerøe
Et familiedrama, du umuligt kan slippe … Familiedynamikker er altid et godt tema, og i ’Små påsatte brande’ udfoldes de på fineste vis med stor indlevelse og finfølelse. Bogen er en dejlig læseoplevelse! Her er både underholdning og dyb alvor, og personerne står tydelige, sympatiske og hele foran læseren. Sproget er lækkert, og man længes efter at vide, hvad der nu sker. Læs mere
 
 
 
 
 
-  Jyllands-Posten, Katrine Sommer Boysen
”Der er mere end pandurosk uro i forstæderne i Celeste Ng's fabelagtigt velfortalte pageturner … ’Små påsatte brande’ er sindssygt velskrevet og bevæger sig frem som en velsmurt mainstreamfilm, hvor spændingen konsekvent er intakt. Samtidig er romanen kendetegnet ved et sprog, der er både saftigt og elegant, og hvor balancen mellem drama og udførlige beskrivelser aldrig tipper.” Læs mere
 
 
 
 
 
 
-  Bogliv.dk
En foruroligende bog. Men fortællingen om, hvordan det slår gnister, når det snærende velfriserede møder det vilde og frie er også smuk i sin dysterhed.
 
 
 
 
 
-  Ekstra Bladet, Camilla Lærke Mors
”Litterær pageturner … en mosaik af historier, der kredser om moderskab, race, sorg, succes, fiasko, kunst og identitet. Men Celeste Ng har sat det hele elegant sammen, så man som læser bliver revet med af den store historie som de små om det første kys og den første kærlighedssorg i en amerikansk by i 1997.” Læs mere
Ude & Hjemme, Henriette & Sascha
En af den slags bøger, som kommer til at sidde i dig i virkelig lang tid efter endt læsning.
 
 
 
 
 
-  Familie Journalen
”Vidunderlig og gribende roman.”
MidtFyns Posten, Camilla Sejerøe
Et familiedrama, du umuligt kan slippe … Her er både underholdning og dyb alvor, og personerne står tydelige, sympatiske og hele foran læseren. Sproget er lækkert, og man længes efter at vide, hvad der nu sker.
 
 
 
 
-  Kristeligt Dagblad, Michael Bach Henriksen
”En klassisk forstads- eller "suburbia"-roman, der udstiller overfladiskheden og dobbeltmoralen i forstadslivet, og Ng viser, at hun mestrer denne genre lige så godt som retssals-og road-genrerne.”
Ugeavisen Faaborg, Camilla Sejerøe
”Familiedynamikker er altid et godt tema, og i ’Små påsatte brande’ udfoldes de på fineste vis med stor indlevelse og finfølelse. Bogen er en dejlig læseoplevelse! Her er både underholdning og dyb alvor, og personerne står tydelige, sympatiske og hele foran læseren. Sproget er lækkert, og man længes efter at vide, hvad der nu sker.” Læs mere
 
 
 
 
 
 
-  Livet i dukkehuset, Sascha Jensen
”Celeste Ng har skrevet en helt fantastisk, finurlig, skønherlig og vidunderlig bog … Hun skriver i et flydende, velskrevet og levende sprog, det er lige som om du selv er til stede i historien … Det er en af de fortællinger, der kommer til at sidde i jer i virkelig lang tid.”
 
 
 
 
 
 
-  De unges ord, Frida Toudal
”Wow … Jeg åbnede ’Små påsatte brande’ med rimeligt store forventninger – og jeg blev ikke skuffet, da jeg blev fanget af historien allerede på første side.”
 
 
 
 
 
 
-  Skrivepulten.dk, Karin Hald
”Helt aldeles brillant … Jeg er dybt imponeret over Celeste Ngs måde at fortælle en historie på, og med den her bog er jeg blevet instant-fan … Jeg kan virkelig kun anbefale den her bog til skyerne.”
 
 
 
 
 
-  Bech’s books, Tine Rantzau Bech
”En af de bedste bøger jeg har læst i år. Den vil følge mig længe – og jeg vil med garanti anbefale den til mange. Kunne jeg, så ville jeg give ’Små påsatte brande’ 6 stjerner – men så højt går skalaen desværre ikke.”
 
 
 
 
 
-  Ord fra en bibliofil, Ann-Kristine Hald
”Wauw! … En fantastisk konstrueret roman.”
 
 
 
 
 
-  The Bookworms closet, Gitte Tofte
“En ubeskriveligt god roman … Jeg var grebet, imponeret og helt igennem fascineret.”
 
 
 
 
 
-  Book me up, Scotty, Maria Johansen
”Det er en fantastisk bog, som nærmest læser sig selv.”
 
 
 
 
 
-  Henriettes blog, Henriette Jensen
”Velskrevet, velfortalt og fængslende … Jeg er vild med den og kan kun anbefale at næste læseudflugt bliver til Shaker Heights.”
 
 
 
 
 
-  The Book Collector, Louise Bach Jensen
”Fantastisk flow gennem hele bogen … Den er i øjeblikket på min top 3 over de bedste bøger, jeg har læst i år.”
 
 
 
 
 
-  Bogrummet, Vibeke Holm Andersen
”Man bliver suget ind i et univers bestående af to vidt forskellige familier, som ved en tilfældighed mødes og skilles – og dermed får afgørende betydning for hinandens liv. En virkelig SKØN bog!”
 
 
 
 
-  Moonlit Madness, Lisbeth Vestergård
”En uendeligt aktuel roman … ’Små påsatte brande’ kan klart anbefales, hvis du trænger til et skud tankevækkende samfundskritik på den umådeligt velformulerede og behagelige måde. Ikke noget med voldsomt raseri og overvældende sorg, men mere en snigende spekuleren som for alvor skubber til dine tanker.” Læs mere
 
 
 
 
-  Litteraturlinjer.dk, Martin Rytter Handberg
”En fin roman”
 
 
 
 
-  Frk. Litteratur, Amanda Emma
”Jeg blev i den grad suget ind i historien … Jeg er vild med Celeste Ngs måde at skrive på, og måden hun fortæller en historie på, for historien flyder så naturligt, og for mig var der ikke et eneste kedeligt øjeblik.”
 
 
 
 
-  Bogtanken.dk, Ida Barkholt
”Celeste Ng har styr på sit håndværk. ’Små påsatte brande’ er en utrolig flot konstrueret roman. Hun skifter ubesværet synsvinkel mellem historiens mange karakterer, og det skaber en god dynamik … En medrivende fortælling.”
Ib by Heart, Heidi Ankersen
”Velskrevet, medrivende, spot on, skarp, intelligent og vidunderlig læseoplevelse. Varm sommer-anbefaling herfra!”
Bogblogger.dk, Krista Bauer
“Velskrevet og aktuel og meget medrivende. Hvis du ikke ved, hvad du skal tage med på sommerferien, så er denne bog et rigtigt godt bud.”
Bibliotekattens Bøger, Kathrine Bach Pachniuk
”Bogen blæste mig omkuld med sine utallige lag, intelligente paralleller og sprog … Celestes bog er exceptionel. Jeg læste den med øjnene limet til siderne og opdagede dårligt, hvad klokken blev.”
OnsdagsAvisen, Maria Bruun Fanø
”En rigtig god og smuk bog … Siderne vender sig selv.”
Eurowoman, Sine Gerstenberg
”Kast dig over Celeste Ngs roman, der burde være den svære toer, men som har solgt ligeså storartet som debutromanen ’Everything I Never Told You’ fra 2014. Og det forstår du, når de første sider vikler din sjæl ind i villakvarteret Shaker Heights i midten af 90' erne. For bogen rummer ikke alene gyldne referencer til tiden, hvor Cosby & Co. stadig var uskyldsren underholdning, og Alanis Morissettes ’Jagged Little Pill’ spillede på repeat. Den formår også at udstille amerikansk dobbeltmoral, småborgerligt hykleri og kunstnersjælens idealisme … Karaktererne er præcis så elegant og indsigtsfuldt skildret, at de tydeligt står frem for dit indre øje.” Læs mere
Dansk BiblioteksCenter, Camilla Sejerøe
”En dejlig læseoplevelse.”
Villabyerne, Signe Langtved Pallisgaard
”Underholdende og overraskende læsning fra første til sidste side.”
Ugebladet Søndag, Dorthe Liljensøe
”Vidunderlig og gribende roman, der fortjent blev kåret som en af årets bedste i USA i 2017.”
Independent
Dybt tilfredsstillende læseoplevelse.
L.A. Times
Blændende
Boston Globe
Udsøgt, medrivende, kompleks pageturner.
San Francisco Chronicle
Ng er en sand fortællemester og tvinger os til at se os selv i øjnene
New York Times Book Review
En totalt medrivende, ofte hjerteknusende, dybt empatisk læseoplevelse.
Paula Hawkins
Skarp, begavet og indfølende. Et mirakel af en bog.
Små påsatte brande
I Shaker Heights, Cleveland, er der styr på tingene. Vejene former et sirligt symmetrisk net, husenes farver er afstemt efter hinanden, og beboernes liv er mindst lige så velplanlagte. Ingen passer bedre til den beskrivelse end Elena Richardson, hvis største ambition er at følge reglerne.
Downloads
TOP  ▲
Andre bøger af Celeste Ng
De savnede hjerter
En hjertegribende, medrivende fortælling om den ubrydelige kærlighed mellem Læs mere
Alt det jeg aldrig fortalte dig
Lydia lever med et pres, som ingen af de andre unge i Ohio-forstaden kender Læs mere