Simon Spies
Hør uddrag

Simon Spies

Andreas Fugl Thøgersen

Politikens Forlag
Simon Spies var en original, der med sit vældige liv fremtvinger spørgsmålet: var han for meget, eller er det os andre, der er for lidt? Han var sjov og generøs, brutal og kynisk, økonom og psykolog, og en knalddygtig forretningsmand, som gjorde Spies Rejser til en succes, mens han eksperimenterede med stoffer, sex og psyken.      

I denne bog oprulles Simon Spies’ liv, fra driftig baggårdsknægt til excentrisk rejsekonge. Det er en farverig historie om jagten på lykken, om kvinder, kapitalisme og krig, og om Danmark fra 1920’ernes fattigdom over 1960’ernes velfærdsstat til 1980’ ernes nyborgerlighed. Via arkivmateriale og samtaler med et utal af kilder, der var tæt på, gives et nyt og nuanceret billede af en ener.

Blandt bogens mange stemmer er Simon Spies’ enke, Janni Spies, som her for første gang deler ud af sine oplevelser med en mand, der af og til var for meget, men altid var mere end de fleste.


Læs mere
Vælg udgave:
 lydbog (download)
 e-bog (epub)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 79
Sprog: Dansk
Sideantal: 416
ISBN: 9788740006155
Format: ePub
E-bog Udk. 26. October 2012
Beskyttelse: Digital vandmærkning
Fotograf: Det Kongelige Bibliotek, RIGSARKIVET, Scanpix - Nordfoto, Sunwrap.Dk
Forlag: Politikens Forlag
Omslagsgrafiker: MOM
Anmeldelser og omtale
 
 
 
 
 
-  Jyllands-Posten, Dennis Nørmark
Det er lykkedes Andreas Fugl Thøgersen at skabe en virkelig læsværdig bog, der snart beskriver både det geniale og hjertevarme ved Spies for på næste side at fremvise det vulgære og brutale, der også var manden ... Det hele sat ind i en fængslende samtidsfortælling med kulørte bipersoner i en tid, der på mange måder virker meget sjovere end den i dag Læs mere
 
 
 
 
-  Politiken, Henrik Palle
En svært underholdende bog ... Forfatteren har gjort sit efterforskningsarbejde dygtigt. Og på grundlag af dette formår han at tegne et levende og detaljeret billede, samtidig med at han holder sin læser godt underholdt
Downloads
TOP  ▲
Andre bøger af Andreas Fugl Thøgersen
Ulla Terkelsen
Ulla Terkelsen er en legende i dansk journalistik. Siden 1960´erne har Læs mere
Renée - At finde hjem
Renée Toft Simonsen har levet et liv ud over det sædvanlige. Nu fortæller Læs mere
Dorph
Dorph - historier fra den anden side handler om al den larm, Jes Dorph- Læs mere