Scener fra hjertet
Læs uddrag
Hør uddrag

Scener fra hjertet

Beata Ernman, Greta Thunberg, Malena Ernman, Svante Thunberg

Politikens Forlag
16-årige Greta Thunberg har taget hele verden med storm og sat en ny dagsorden med sin ”skolestrejke for klimaet”.
  
Vi har alle hørt om hende – svenske Greta Thunberg, den kun 16-årige klimaaktivist, der er modigere end de fleste, og som med sin skolestrejke hver fredag og sine taler i bl.a. FN har vist, at hun er fast besluttet på at ændre skæbnen for den planet, vi bor på. Greta brænder igennem med sit budskab, og denne særlige evne har bl.a. medført, at tusinder og atter tusinder af andre unge verden over (herunder i Danmark) er fulgt i hendes fodspor og demonstrerer for klodens fremtid .

I bogens indledning fortæller Greta, som senest er blevet indstillet til Nobels Fredspris, sin egen stærke personlige historie kombineret med et opråb om, at vi alle engagerer os dybt i klimakampen.

Men Greta er også nogens datter. Den øvrige del Scener fra hjertet er skrevet og fortalt af Gretas mor, Malena. Med en baggrund som en af Sveriges mest kendte operasangere har hun bygget bogen elegant op i scener, så man læser den som en roman. Man får et sjældent indblik i en moderne familie, hvor begge døtre kæmper med bl.a. den sjældne diagnose Aspergers. Og man hører, hvordan familien takler sin egen personlige, altopslugende krise ved at tage en endnu større krise på sine skuldre – den globale klimakrise.

Scener fra hjertet er en af årets vigtigste bøger. En gribende historie om en ung kvinde, der egenhændigt har råbt verdens politikere op. Og et dybt rørende portræt af en udfordret familie.
Læs mere
Vælg udgave:
 p-bog (hæftet)
Belastning...
DKK 250.00
Sprog: Dansk
Sideantal: 256
ISBN: 9788740055696
Format: 151x226
Udk. 07. juni 2019
1. udgave, 1. oplag
Indbinding: Hæftet
Forlag: Politikens Forlag
På vej
Downloads