26. maj 2021

Sara Blædel og Mads Peder Nordbo udgiver krimi sammen d. 16. juni

Årets krimi-overraskelse

Sara Blædel og Mads Peder Nordbo udgiver krimi sammen d. 16. juni

To af Danmarks mest læste forfattere er gået sammen og leverer en fælles krimi lige i rette tid til, at sommerlæsningen skal planlægges. Sara Blædel og Mads Peder Nordbo har fundet sammen i skriveglæde og begejstring over deres fælles genre: krimien.
 

Som Danmarks bedst sælgende kvindelige forfatter er Sara Blædel blevet spurgt mange gange af både danske og internationale kollegaer, om hun kunne tænke sig at skrive i et partnerskab:

 

”Hver gang har jeg været helt klar i mit svar: Nej tak,” siger Sara Blædel. ”Men så kom Mads med et oplæg til en historie, som jeg ikke rigtig kunne slippe, så efter en lang flyvetur til Thailand, hvor jeg havde tid til at tænke og plotte videre i mit hoved, fik jeg lyst til at kaste mig ud i det.”

 

Mads Peder Nordbo fortæller: ”Da jeg fik ideen til grundplottet, var det så uhyggeligt, at jeg næsten selv blev bange. Men jeg frygtede lige så meget, at jeg ikke selv kunne formidle det videre. Jeg havde netop været til et arrangement sammen med Sara Blædel, og så tænkte jeg ’Hun har det, jeg mangler’. Så jeg vovede pelsen, og til alt held sagde hun ja.”

 

I løbet af deres samarbejde er det blevet endnu mere tydeligt, at de tænker ens i forhold til bog og den gode krimihistorie. ”Vores historie har udviklet sig meget undervejs, som der altid sker, når man kommer ind i den, og karaktererne kommer til live og går deres egne veje,” fortæller de samstemmende. ”Vi tror faktisk ikke, at der er én linje i ’Opløst’, vi ikke begge har været inde over. Det har været benhårdt arbejde i knap 1½ år, men vi elsker begge to genren, og nu glæder vi os til, at vores krimi kan komme ud til læserne.”

Gå til News
TOP  ▲
Relevante bøger
Opløst
Sommeridyllen i en lille fynsk landsby forvandles til rædsel, da en mor til Læs mere