Sanatoriet
Hør uddrag

Sanatoriet

Anne-Sophie Lunding-Sørensen

Politikens Forlag
En skarp fortælling om, hvordan magt kan påvirke et menneske, og om, hvordan opfattelsen af psykisk sygdom i høj grad afhænger af øjet, der ser.

To forelskede kvinder, en selvmordsepidemi på et sindssygehospital, en kælder fuld af ondskab.

En sommerdag i 1929 ankommer psykiater Hannah Neumann fra Wien til Sølund Nervesanatorium i Sønderjylland. En selvmordsepidemi har i et stykke tid hærget blandt de yngre kvindelige patienter, og Hannah skal forsøge at komme den til livs.

Hannah har i Wien arbejdet sammen med Freud, og hun praktiserer ligesom ham den moderne psykoanalyse, som er  baseret på samtale med de psykisk syge. Denne metode falder ikke i lige god jord blandt de andre psykiatere på stedet.

På Sølund skal Hannah arbejde sammen med den unge, ambitiøse og lærenemme sygeplejerske Dagmar, og de lange intense arbejdsdage fører snart til, at de to kvinder indleder et hemmeligt kærlighedsforhold. På tredje forplejningsklasse sidder den store, stumme patient, der kaldes Hesten. Hun hører stemmer og får syner om den ondskab, der trives på Sølund.

Hannah og Dagmar arbejder koncentreret på at forhindre flere selvmord. Et psykologisk detektivarbejde går i gang, men trods den store indsats går der ikke længe, før endnu en ung kvinde går i søen og drukner sig i fuldmånens skær.

Om forfatteren:

Anne-Sophie Lunding-Sørensen (f. 1969) er cand.mag. i film- og medievidenskab og arbejdede med kommunikation og ledelse, inden hun i 2010 debuterede med romanen Lette rejsende. I 2014 udkom hendes anden roman, Fald.

Hun har desuden skrevet trilogien Happy ending (2016), Happy family (2018) og Happy Hour (2019) om den svært overvægtige antiheltinde Elvira Gregersen.

Læs mere
Vælg udgave:
 lydbog (download)
 e-bog (epub)
 p-bog (indbundet)
Belastning...
DKK 300.00
Sprog: Dansk
Sideantal: 272
ISBN: 9788740056853
Format: 145x228
Udk. 22. september 2020
1. udgave, 1. oplag
Indbinding: Indbundet
Indholdsgrafiker: LYMI
Forlag: Politikens Forlag
Omslagsgrafiker: Alette Bertelsen
Oversætter: Kent Havemann
Anmeldelser og omtale
 
 
 
 
-  Superheltemor
En god, fængende roman.
Randiglensbo.dk
En læseoplevelse man ikke må gå glip af.
 
 
 
 
 
-  Bogfidusen.dk
En underholdende og fængslende handling, der er svær at slippe igen.
Litteratursiden.dk
En historisk roman om magt, kvindekamp og kærlighed. Anne Sophie Lunding-Sørensen maler endnu engang nogle vidunderlige portrætter af kvinder, der stikker en smule ud.
 
 
 
 
 
-  Dagbladenes Bureau, Henrik Tjalve
Som læser kan man konstatere, at hun ikke alene har lagt alen til et i forvejen interessant forfatterskab, hun har sørget for en meget fin læseoplevelse med en spændende finale.
 
 
 
 
-  Berlingske, Merete Reinholdt
Resultatet er både rørende, rammende og råt.
 
 
 
 
 
-  catsbooksandcoffee.com
En smuk og velskrevet fortælling
 
 
 
 
 
-  Livetidukkehuset
En vanvittig fortælling, som er spændende, spooky og virkelig velskrevet.
Downloads