Samtaler jeg har haft med min kone
Hør uddrag

Samtaler jeg har haft med min kone

Anders Rønnow Klarlund

Anders og Carmen støder på hinanden første gang uden for deres børns musikskole. Et hurtigt blik og en kort hilsen, der skal vise sig at blive livsomvæltende for dem begge to. Et halvt år senere er Anders blevet skilt fra moren til sine børn og har kastet sig hovedkulds ud i et ekstatisk kærlighedsforhold til Carmen – et forhold, der skal vise sig at blive langt mere kompliceret og smertefuldt, end han på nogen måde har kunnet forestillet sig. For den gådefulde Carmen lukker ham kun nødtvungent ind i sit liv og er ikke sådan at fastholde.

Efter en hemmelig rådhusvielse rejser parret på  bryllupsrejse til Paris, hvor Carmen bliver alvorligt syg. Anders er overbevist om, at hun lider af en overfølsom reaktion på ham og deres kærlighed, og i frustration begynder han at nedskrive deres samtaler og skænderier. Hjemme igen fortsætter han sin dokumentation af det skrantende forhold, som efterhånden stjæler al hans tid fra det romanprojekt om Hitler, han burde skrive på. Samtidig dulmer han sine sorger med den blaserte og ukomplicerede Ulrikke.

Mens et internationalt forskerhold forsøger at afdække verdens begyndelse i den schweiziske undergrund, går Anders rundt hjemme i København og tumler med at knække kærlighedens kode: Hvordan forklarer man, at et tilfældigt møde mellem to mennesker udvikler sig til en altopslugende besættelse? Hvorfor holder man så krampagtigt fast i kærligheden, når man ved, hvor ødelæggende den er? Og kan det overhovedet lade sig gøre at opretholde en voksen kærlighedsrelation, når man stadig hænger fast i barndommens hængedynd?

Samtaler jeg har haft med min kone er en selvudleverende og tankevækkende autofiktiv roman om længsel og selvhad og den svære kunst at åbne sig mod et andet menneske. Om tiltrækningens sult og hurtige knald på offentlige toiletter, en fejlslagen vinhøst, mystiske sygdomme og afskeden med de forældre, der aldrig rigtig gav det, man havde brug for. Og om at standse op midtvejs i livet og pludselig indse, at man bliver nødt til at bøje sig, hvis man vil nå en anden end sig selv.
Læs mere
Vælg udgave:
 e-bog (epub)
 lydbog (download)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 149.00
Sprog: Dansk
Sideantal: 384
ISBN: 9788740049732
Format: ePub
E-bog Udk. 13. September 2018
Beskyttelse: Digital vandmærkning
Anmeldelser og omtale
 
 
 
 
 
-  Berlingske , Søren Kassebeer
Den kærlighed, den kærlighed. Der skal mere end talent til for at skrive om den, så det hverken bliver banalt, trivielt eller klistret. Det talent har Anders Klarlund.
Lektørudtalelse, Inger Nygaard Kaad
Sikke et forhold! Som læser bliver man helt forpustet og har lyst til at diktere parterapi eller komplet adskillelse. Bogen er meget velskrevet, og selv om skænderierne i den grad kredser om de samme temaer, er man fanget ind og vil vide mere.
Københavneravisen, Camille Blomst
Det er en god historie. Den moderne mand, der endelig er voksen med penge, karriere og selvværd nok til, at han vil have byens dejligste kvinde
Downloads
TOP  ▲
Andre bøger af Anders Rønnow Klarlund
Hvorfor jeg forlod dig
En dreng  ser sin far blive kørt ned en vinteraften i 1979. På sit Læs mere