Samlede værker
Hør uddrag

Samlede værker

Lydia Sandgren

Politikens Forlag
Samlede værker er fortællingen om Martin Berg, ejer af et mindre, skrantende forlag og fanget midt i en livskrise. Femten år tidligere forsvandt hans hustru sporløst og efterlod ham og deres to børn i et kæmpe  tomrum. Nu, i en alder af halvtreds, spekulerer han på, hvad hans samlede værker egentlig består af: det tætte venskab med billedkunstneren Gustav Becker, kærligheden til hans fraværende hustru, deres to børn, og, ikke mindst, det halvfærdige manuskript der synes at håne ham og hans ungdoms drømme.

Samlede værker er også fortællingen om Rakel, Martins datter. Midt i 20’erne vandrer hun rastløst rundt i Gøteborg, hvor der forberedes en stor retrospektiv udstilling af kunstneren og familievennen Gustav Beckers værker. Uanset hvor hun kigger hen, møder hun sin forsvundne mors ansigt på udstillingsplakaterne – den gådefulde Cecilia, den geniale kunstners muse. Da Rakel støder på et muligt spor af sin mors skæbne, vender det op og ned på alt.

Samlede værker er en dannelsesroman, et trekantsdrama og en familiekrønike. En stor fortælling om dyb kærlighed, venskaber der holder en menneskealder, om hvordan man tager form og bliver sig selv, om ansvar og svigt – over for sig selv og over for andre. På en gang en seriøs, bevægende og dybt underholdende murstensroman fra svensk litteraturs helt nye stjerne.
Læs mere
Vælg udgave:
 lydbog (download)
 e-bog (epub)
 p-bog (indbundet)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 350.00
Sprog: Dansk
Sideantal: 752
ISBN: 9788740066371
Format: 151x228
Udk. 29. March 2021
1. udgave, 1. oplag
Indbinding: Indbundet
Forlag: Politikens Forlag
Omslagsgrafiker: La Graphic Design I/S
Oversætter: Agnete Dorph Stjernfelt, Susanne Torpe
Anmeldelser og omtale
 
 
 
 
 
-  Politiken , Alexander Vesterlund
Den svenske debutant Lydia Sandgren har skrevet en stærkt anbefalelsesværdig roman, der er lige så klog, som den er en sjov og perfekt parodi på det kloge. Den er stor i slaget, elementært medrivende og vil gerne læses.
 
 
 
 
 
-  Kristeligt Dagblad, Doris Ottesen
Ekstremt velskrevet og spækket med klassisk lærdom
Weekendavisen , Amalie Langballe
I bedste domestic noir -stil er det spørgsmålet om den geniale kvindes forsvinden, der gør Samlede værker til en afhængighedsskabende læseoplevelse, og Sandgrens evne til at samle (vitterligt) alle tråde op og væve dem sammen til et formfuldendt narrativ er intet mindre end gedigent håndværk.
Information
Lydia Sandgrens ambitiøse debutroman blev en kæmpe begivenhed i Sverige. Nu kan du læse den på dansk 'Samlede værker' er en stor, morsom roman med en alvorlig undertone. Ganske enkelt en skøn bog, som er svær at lægge fra sig, når man først er gået i gang. Det var lidt af en begivenhed, da svenske Lydia Sandgren sidste år debuterede med en stort anlagt roman på over 700 sider. At en debutant skriver et så ambitiøst værk, hører i sig selv til sjældenhederne; man kunne nævne engelsk-palæstinensiske Isabella Hammads 600 siders historiske slægtsroman Pariseren fra 2019 til sammenligning. Endnu mere imponerende er det, når den murstenstunge debutroman er både velskrevet, menneskeligt gribende, medrivende og morsom. Læs mere
 
 
 
 
 
-  tidsskriftet-epsilon.dk
Samlede værker er særdeles velskrevet
Downloads