Safari fra helvede
Hør uddrag

Safari fra helvede

Nis Koch og sønderjyderne, der i 1. Verdenskrig blev sendt på en hemmelig mission til Afrika og endte som jaget vildt

Tom Buk-Swienty

Politikens Forlag
Safari fra helvede er endnu en fængslende bog fra bestsellerforfatteren Tom Buk-Swienty. Her fortæller han historien om de knap 30 sønderjyder, der forklædt som danske sømænd i det tyske kejserriges tjeneste under 1. Verdenskrig blev sendt på en hemmelig, halsbrækkende mission til kolonien Tysk Østafrika. Foran sig på et maskeret skib havde de 25.000 sømil, Nordatlanten, Sydatlanten, Kap det Gode Håb og Det Indiske Ocean – og mod sig Royal Navy.

Bogen handler om sønderjydernes dramatiske og farefulde sørejse og senere fodrejse gennem det afrikanske vildnis. Selv om alt det, sønderjyderne skulle igennem, næsten er for utroligt til at være sandt, er der tale om virkelige hændelser. De beskrives via deltagernes øjenvidneberetninger og erindringer og er baseret på samtidige og unikke dokumenter fra arkiver i Tyskland, England og Danmark.

I den ene ende af skalaen er der verdenshistoriske skikkelser som Winston S. Churchill, dengang britisk marineminister, og den legendariske tyske general Paul von Lettow-Vorbeck, kendt og berygtet som ”Afrikas løve”. I den anden ende en flok ydmyge sønderjyder, hvis indsats skulle få afgørende indflydelse på krigens gang i dette fjerne hjørne af verdenskrigen.

En gennemgående fortæller er den lune og beskedne fyrbøder Nis Kock fra Kegnæs på Als. Takket været hans usædvanligt levende vidnesbyrd om de i alt fem års sære og farlige begivenheder, han og kammeraterne blev hvirvlet ud i, kommer læseren helt tæt på dette ejendommelige og i dag så godt som glemte stykke verdenshistorie.

Læs mere
Vælg udgave:
 lydbog (download)
 e-bog (epub)
 p-bog (indbundet)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 400
Sprog: Dansk
Sideantal: 464
ISBN: 9788740078244
Format: 170x245
Udk. 13. September 2022
1. udgave, 3. oplag
Indbinding: Indbundet
Forlag: Politikens Forlag
Anmeldelser og omtale
Weekendavisen , Bo Bjørnvig
En fængende beretning … en formidabel røverhistorie, som man indfanges og forføres af.
 
 
 
 
-  Politiken, Ulla Tofte
Det vigtigste nyere bidrag på dansk til Første Verdenskrigs historie … den kommer omkring vigtige temaer, der rækker langt ud over traditionel militærhistorie, og kan derfor læses af alle, der interesserer sig for Europas ageren i Afrika i det 20. århundrede.
Historie-online.dk, Bjarne S. Bendtsen
Buk-Swienty karakteriserede forleden i 4. division på P1 skarpt og humoristisk den fantastiske historie om ’Kronborg’ og sønderjyderne i Afrika som ”Das Boot møder Indiana Jones – med sønderjysk accent.” Det er spot on, og med det skudsmål mine varme anbefalinger af at følge i kølvandet på ’Kronborg ’ og Nis Kock ved at læse ’Safari fra helvede’. Læs mere
 
 
 
 
-  Kristeligt Dagblad, Liselotte Wiemar
En sand guldgrube for den historisk dedikerede læser … Fantastisk historie.
TOP  ▲
Andre bøger af Tom Buk-Swienty
Det ensomme hjerte
Tom Buk-Swienty tager i Det ensomme hjerte læseren med på en dramatisk Læs mere
Undervejs - Dronning Margrethe fortæller til Tom Buk-Swienty
Hvem var den unge kvinde, som i sørgedragt en frysende kold dag i januar Læs mere