Rane og det magiske museum - Blodkongens datter
Hør uddrag

Rane og det magiske museum - Blodkongens datter

Merlin P. Mann

Politikens Forlag
I kælderen under Nationalmuseet finder drengen Rane en mystisk stav med drejelige runer, som han ikke kan holde sine nysgerrige fingre fra. Desværre viser staven sig at være magisk, og snart er hele museet i panik.

Et uerstatteligt kors fra middelalderen er forsvundet, og det når ikke at gå op for Rane, at han muligvis er skyld i det, før han også får sig selv til at forsvinde. I tid og rum.
Rane befinder sig pludselig i den tidlige danske middelalder, korsets oprindelsestidspunkt, og han bliver hurtigt rodet ud i dramatiske begivenheder, for landet ligger i en højspændt og blodig borgerkrig mellem tre kongerivaler: Svend, Knud og Valdemar. Da Rane ender i en livsfarlig situation, må kongedatteren Gunhild redde ham. Det er hende, det forsvundne kors tilhører, og langsomt går det op for Rane, at hvis han nogensinde vil tilbage til sin egen tid, er han først nødt til at få historien tilbage på plads. Hvilket er lettere sagt end gjort, når man er blevet bedste venner med en prinsesse, hvis far er på vej mod en blodig skæbne.

Hvor meget kan man ændre historien, og hvem bestemmer egentlig, hvad der er den sande fortælling om begivenhederne? Og hvem er de mystiske kutteklædte druider, der jagter Rane og hans magiske runestav?
Rane og det magiske museum er en serie, der med humor, action og et drys af romantik fortæller danmarkshistorien i tween-øjenhøjde med udgangspunkt i genstande, man kan gå ind at se på Nationalmuseet – og måske få et helt nyt og spændende indblik i de fortællinger, der binder os sammen.

Gratis undervisningsmateriale udviklet i samarbejde med Nationalmuseet
Læs mere
Vælg udgave:
 e-bog (epub)
 lydbog (download)
 p-bog (hardback)
 p-bog (paperback)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 50.00
Sprog: Dansk
Sideantal: 192
ISBN: 9788740079821
Serietitel: Rane og det magiske museum
Nummer i serien: 1
Format: 153x228
Udk. 05. July 2022
2. udgave, 1. oplag
Indbinding: Paperback
Tegner: Bodil Bang Heinemeier
Indholdsgrafiker: Tramperiet
Forlag: Politikens Forlag
Anmeldelser og omtale
Bogblogger.dk
Det var ikke mange læsepauser, jeg fik, da jeg først gik i gang med at læse 'Blodkongens datter' højt for Gustav på 11 år. Der var lidt en stemning af ’En nat på museet’, da vi begyndte læsningen, og jeg var lige så spændt som min 11-årige på at finde ud af, om Rane nu klarede den... Missionen fuldført, Merlin P. Mann! Godt gået! Læs mere
Æseløre.dk
Merlin P. Mann skriver, så det er svært at lægge bogen fra sig igen. Historien bliver på den måde nærværende og vedkommende.
Norogfarlaeser (IG)
Der er spænding, bloddryppende action og en spirende forelskelse ... Bogen er fyldt med dramatiske og flotte illustrationer, og sproget er levende og godt til højtlæsning.... egenlæsning fra 10 års alderen.
Læsehestmedfantasy.com
Blodkongens datter er en anderledes form for historieformidling for børn, som tager udgangspunkt i genstande fra historien, og kobler dem sammen med den tid, de kommer fra, og de mennesker, der ejede dem. Vigtigst af alt, så er bogen en virkelig spændende og letlæst historie fyldt med magi, action, og mysterier på tværs af tid. Læs mere
Merlin P. Mann om ideen bag bogen
Merlin P. Mann om dragen
Merlin P. Mann om korset
Downloads
TOP  ▲
Andre bøger af Merlin P. Mann
Rane og det magiske museum 3 - Mørket under dæk
Rane og Gunhild rejser tilbage til de store sejlskibes tid i 1600-tallet, Læs mere
Én gang til!
Camilla Wandahl, Jeanette Varberg , m.fl.
Børn elsker at høre den samme gode historie igen og igen. Seks populære Læs mere
Rane og det magiske museum 2 - Skyggerne i isen
Ved et uheld har den 14-årige Rane fået middelalderpigen Gunhild med sig Læs mere