10. January 2023

Politikens Forlag får ny forlagschef for skønlitteratur

40-årige Line Miller bliver ny forlagschef på Politikens Forlags skønlitteratur. Charlotte Weiss, der siden 2006 har stået i spidsen for den succesfulde afdeling, vil fortsat være en del af redaktionen.

Forlagsdirektør Lene Juul kalder udnævnelsen for et generationsskifte.

”Line Miller har de seneste ni år været en del af Politikens Forlag og har med sin sikre sans for litteratur og sit skarpe blik for både de danske og internationale forfatterskaber vist, at hun er den rigtige til at overtage den skønlitterære redaktion. Og det er ikke en lille arv, der overgives til hende. Charlotte Weiss har sammen med redaktionen bygget skønlitteraturen op fra bunden på Politikens Forlag. Det er takket være hendes skarpe kommercielle blik, at forlaget i dag har en ledende position på krimiområdet, og hendes fornemmelse for skønlitterær kvalitet har gjort, at forlaget har tiltrukket store forfatterskaber. Der er rigtig meget, jeg gerne vil takke Charlotte for,” siger Lene Juul.

Line Miller har været på Politikens Forlag siden 2014, senest som forlagschef for oversat skønlitteratur, hvor hun blandt andet har udgivet Hanya Yanagihara, Anthony Doerr, Toni Morrison, Ocean Vuong og Dan Brown. Den afdeling bliver nu lagt sammen med redaktionen for dansk skønlitteratur.

”Jeg glæder mig enormt meget. Litteraturen er afgørende i den verden vi lever i, både for vores forståelse af den og for vores grundlæggende trivsel. Den udfolder tilværelsens gråzoner og hjælper os til at forstå, hvad det vil sige at være menneske, giver nye perspektiver og skubber til status quo. På seksten år er Politikens Forlags skønlitterære redaktion under Charlotte Weiss’ ledelse og i samarbejde med en række forfattere fra Danmark og udlandet blevet en afgørende faktor netop her. Det er en position, jeg ser frem til at føre videre og udvikle sammen med redaktionen og resten af
forlaget,” siger Line Miller.

Afgående forlagschef Charlotte Weiss får titel af forlægger og glæder sig til efter 16 år som chef nu at have mulighed for at komme helt tæt på bøgerne igen.

”Det har været et privilegium at være med helt fra begyndelsen, og jeg har meget at takke vores fantastiske forfattere og direktør Lene Juul for. Jeg glæder mig over, at Line Miller, der kender husets sjæl, kommer til at stå i spidsen for en enestående redaktion. Det er ligeledes et privilegium at arbejde i en branche, hvor der er mulighed for at træde til side og komme tilbage til kernen af det hele igen - at dykke dybere ned i manuskripter, nye og etablerede forfatterskaber og fokusere på litteraturen. Jeg glæder mig til at fortsætte det helt uvurderlige samarbejde med forfatterne og forlagets medarbejdere," siger Charlotte Weiss.
 

Gå til News