Pigen fra den franske skole
Hør uddrag

Pigen fra den franske skole

Jacob Weinreich

Politikens Forlag
København, forår, 1945.
Den danske modstandsbevægelse er i knæ. En række af de ledende danske frihedskæmpere sidder fanget i Gestapos hovedkvarter i Shellhuset i København, hvor de dagligt udsættes for tortur. Med mindre englænderne løber den enorme risiko, det er at bombe midt i en venligtsindet storby, risikerer hele den danske frihedsbevægelse at bryde sammen. Nazisterne frygter, at Royal Air Force vil angribe, og har derfor placeret fangerne som menneskelige skjold øverst oppe på 6. sal – og dermed gjort angrebet næsten umuligt.

Den unge københavner Asta vil helst holde sig på afstand af krigen, leve sit liv med job, familie og veninder, og drømme om den store kærlighed. Men krigen presser sig på. Og en voksende følelse af skyld.

Modstandsmanden Harald har for længst valgt side. Harald er ikke nogen helt, men efter tyskerne skød hans bror, har krigen besat hans sind.

Langt væk – på den engelske østkyst – bliver den unge Royal Air Force-pilot Edward sendt på en mission, der er så kompliceret og risikabel, at den bliver betegnet som en af de vanskeligste under hele Anden Verdenskrig: bombningen af Shellhuset i København.

Og midt på Frederiksberg – på den traditionsrige franske skole – insisterer lærerinden Benedikte på, at krigens
vanvid ikke skal fylde noget i skolens hverdag. Her hersker orden, bøn og disciplin – her er man endnu lykkeligt uvidende om, at skolen snart vil blive centrum for en af de største tragedier i nyere dansk historie.

Det er den 21. marts 1945. Krigen er slut om få uger. 26 modstandsfolk sidder fanget i Shellhuset. Over 500
mennesker er samlet på Den franske skole, heriblandt 34 katolske nonner, otte civile lærerinder og 482 børn. Og 1200 kilometer væk letter 51 engelske fly med kurs mod København – forude venter en af danmarkshistories mest afgørende dage.

Romanen bygger på en lang række interviews med mennesker, der havde de voldsomme begivenheder i foråret
1945 helt inde på kroppen – men er en fri gendigtning af katastofen.
Læs mere
Vælg udgave:
 e-bog (epub)
 lydbog (download)
 p-bog (indbundet)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 300.00
Sprog: Dansk
Sideantal: 368
ISBN: 9788740050929
Format: 145x228
Udk. 19. March 2020
1. udgave, 1. oplag
Indbinding: Indbundet
Indholdsgrafiker: LYMI
Forlag: Politikens Forlag
Omslagsgrafiker: Simon Lilholt
Anmeldelser og omtale
 
 
 
 
 
 
-  Bogfidusen
Kan anbefales til alle der elsker en god historie. Naturligvis handler den først og fremmest om 2. verdenskrig, men den kan så meget mere end det. En bog man er nødt til at læse – den gør et kæmpeindtryk og vil blive i læserens erindring lang tid efter endt læsning.
 
 
 
 
 
-  Instagram, Litteraturogkaffe
Wow wow wow. Troværdig, historisk og ikke mindst spændende. Jeg har læst mange historiske romaner med afsæt i Anden Verdenskrig, og denne var klart en af de bedste, jeg har læst. Dybt fængslende, medrivende og svær at lægge fra sig.
 
 
 
 
-  Litfix
’Pigen fra den franske skole’ er en stærk, autentisk og filmisk kollektivroman om den skæbnesvangre dag, da Shellhuset og Den franske skole blev bombet.
 
 
 
 
 
-  Crossingjourneys.dk, Karina Petersen
En tragisk, medrivende og fuldstændig fantastisk roman, der er fortalt på en sandfærdig og realistisk måde, der rammer lige ind i hjertet.
 
 
 
 
 
-  Bogliv, Ulla Hinge
Jacob Weinreich har researchet grundigt, blandt andet ved at interviewe overlevende fra bombardementet, skåret sin historie med vanlig narrativ fermhed og skabt figurer, vi både kan holde af og identificere os med.
Weekendavisen, Klaus Rothstein
Pigen fra Den Franske Skole er durkdrevent fortalt og skamløst godt skåret (...) Haralds og Edwards spejlhistorie har alt, hvad der skal til af heltemodig modstandskamp, rendyrket ondskab, store følelser, moralske dilemmaer, intense venskaber og dramatiske skæbner.
 
 
 
 
 
-  Findalskrimiside.dk
Jacob Weinreich har med ”Pigen fra Den franske Skole” skrevet en fantastisk god roman, som ikke kan undgå at blive stående i læsernes erindring i rigtig lang tid. Bogen er både elementært spændende, utrolig tankevækkende og meget medrivende og følelsesskabende. Sidst men ikke mindst giver den en virkelig god beskrivelse af, hvorfor bombardementet af Shellhuset var nødvendigt, og hvilke tragiske konsekvenser det fik for børn og voksne på Den franske Skole”. Læs mere
Randiglensbo.dk
Det er en meget stærk, gribende og ualmindelig velfortalt historie.
 
 
 
 
 
 
-  Krimiormen
Bogen bygger på en række interviews med mennesker, der havde begivenhederne tæt inde på livet. Det synes jeg er et fantastisk twist. Man sidder hele tiden med tanken i baghovedet, at ”Pigen fra den franske skole” kunne være de faktiske begivenheder. ”Pigen fra den franske skole” er fantastisk velskrevet og nærværende. Læs mere
 
 
 
 
 
-  Jyllands-Posten, Lars Ole Sauerberg
Tragedien om Den Franske Skole fortalt med sikker og troværdig hånd
Pigen fra den franske skole
Downloads
TOP  ▲
Andre bøger af Jacob Weinreich
Krigerpigen (Skyfolket, bind 1)
Krigerpigen er en dramatisk og tempofyldt identitetshistorie om en  Læs mere