Pigen de sendte tilbage
Læs uddrag

Pigen de sendte tilbage

Donatella Di Pietrantonio

C & K
”Jeg var tretten, og jeg kendte ikke længere min anden mor.”

Sådan begynder fortællingen om en ung pige, der bliver afleveret med en kuffert og en pose fuld af sko hos en familie, hun slet ikke kender. Den eneste forklaring, hun får af de to, hun hidtil har kaldt far og mor, er, at hendes rigtige forældre gerne vil have hende tilbage. Men ingen synes at vente hende i den fremmede familie, her har man nok i sine egne bekymringer.

Fattigdommen er stor, øretæverne hænger løst, at kunne spise sig mæt og gå regelmæssigt i skole er ikke noget, familiens børn kender til. Hun må dele seng med en lillesøster og værelse med tre halvvoksne brødre, og nattens lyde og lugte gennemtrænger alt, ligesom snavset og de hårde ord.

Alle i landsbyen kalder hende hånligt Arminuta, hende der kom tilbage. Men hvorfor er hun blevet sendt tilbage til sine biologiske forældre? Hvad har hun gjort forkert? Er der sket noget? Og hvem er egentlig hendes mor? Den kvinde, der fødte hende, men gav hende fra sig, eller den kvinde, hun er vokset op hos, som nu også har stødt hende bort?

I denne nye verden og familie skal pigen finde sig til rette, mens spørgsmålene tumler ubesvaret rundt. Hun forsøger at finde en vej tilbage til det liv, de forældre og de venner, hun kender, men langsomt opstår der nye bånd til hendes modige lillesøster, de tre brødre og hendes biologiske mor.

Pigen de sendte tilbage er en roman om en usædvanlig familiehistorie og om stærke venskaber, der overvinder fattigdom og fortvivlende forhold. En indtrængende, realistisk og poetisk roman om en ung piges vej mod sin egen plads i livet, om ansvarsfølelse og tilhørsforhold, om søskendeskab og om kompliceret moderkærlighed.
Læs mere
Vælg udgave:
 e-bog (epub)
 lydbog (download)
 p-bog (indbundet)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 149.00
Sprog: Dansk
Spilletid: 4T 48M
ISBN: 9788740055368
Format: Download MP3
Lydbog udk. 06. March 2019
Indlæst af: Karen Abrahamsen
Forlag: C & K
Oversætter: Birgitte Grundtvig Huber
Anmeldelser og omtale
Tidsskriftet Epsilon
En hjerteskærende fortælling … Pietrantonio mestrer meget realistiske og troværdige beskrivelser af socialt armod, uden det bliver patetisk, og hun formår samtidig at skabe sanselige og poetisk smukke billeder. Romanen er let læst, men beskrivelsen af de følelsesmæssige skader, som forældrenes fejhed og manglende omtanke påfører barnet, er nærmest ubærlig og svær at ryste af sig. Læs mere
 
 
 
 
 
-  Bøger.org
En rørende bog, hvor man både græder og griner med bogens hovedperson … Donatellas skrivestil er enkel, ligetil og samtidig er hendes ord og historie hjerteskærende. En utrolig vigtig og god bog.
Information, Marie Louise Kjølbye
Beretter med stor sanserigdom om et barn, der bliver kastebold mellem to familier … Romanens personer taler dialekt som hos Elena Ferrante og i Ida Jessens rolige fremskridtsskildring fra Thyregod i ’En ny tid’.
Aabenraa Ugeavis, Katja Norup Petersen
Rørende og håbefuld … En usædvanlig historie om familie, mor-datter forhold og identitet. En fascinerende biografisk fortælling, der samtidigt er skrevet og fortalt godt.
 
 
 
 
-  Jyllands-Posten , Henriette Bacher Lind
Forfatteren indfanger umådelig fint barnets ligefremme oplevelse af det bratte miljøskift, sorgen over tabet af sit gamle liv, og kærligheden til sin (nye) lillesøster. ’Pigen de sendte tilbage’ er en øm og brutal socialrealistisk roman om at blive forkastet af dem, man elsker, og overleve på trods.
 
 
 
 
 
-  Livet i dukkehuset
En vanvittig spændende roman … Historien er realistisk, poetisk, skønherlig, smuk, øm, brutal, bevægende og rørende … En velskrevet og fantastisk roman for alle, der er vilde med de barske italienske familiehistorier.
 
 
 
 
 
-  Politiken, May Schack
”En vidunderlig roman om en ung pige, der bliver kastebold mellem to familier. I al sin grumme realisme rummer den sin egen poesi … Man læser den lille roman med den dybe psykologiske indsigt og de mange spillevende scener som i ét åndedrag. Og sidder tilbage med fornemmelsen af, at selv om stoffet er så grumt og sørgeligt, opløftes man alligevel af læsningen. Som Klaus Rifbjerg engang har formuleret det: Kunsten er at skrive om nogen, der har det dårligt, så de, der læser det, får det bedre. Den kunst mestrer Donatella Di Pietrantonio til fulde. Hendes stemme går rent igennem i Birgitte Grundtvig Hubers oversættelse.” Læs mere
 
 
 
 
 
-  The Bookworm’s Closet
En stærk, trist og håbefuld roman som jeg vil anbefale til alle … En stærk ting ved denne bog er, at den på trods af sit sørgelige emne aldrig bliver selvmedlidende. Selvom fortællingen er hjerteskærende trist, bliver der ikke svælget i tristheden.
 
 
 
 
 
-  Femina, Julie Lahme
”En smuk bog, som balancerer et sted mellem mareridt og håb, og som sætter empatien i gang.”
 
 
 
 
-  Kristeligt Dagblad , Jeppe Krogsgaard Christensen
”En bevægende læseoplevelse … Sproget - flot formidlet af oversætter Birgitte Grundtvig Huber - lyser og gør pigen, de engang sendte frem og tilbage, til en rigtig pige. Af kød og blod, af arv og miljø, af intens skuffelse og stejlt håb.”
Weekendavisen, Siri Ranva Hjelm Jacobsen
”På én gang fintfølende og rå.”
 
 
 
 
 
-  Emmas bogreol
”En barsk, men også smuk fortælling om en ung piges vilje og ikke mindst styrke til at finde vej igennem tilværelsen … Den foregår i et roligt og legende sprog, der både er meget detaljeret og sanseligt.”
Litteratursiden.dk
”Velfortalt, smukt og rørende portræt af en 13-årig pige, hvis liv bliver ændret, da hun bliver fjernet fra dem, hun troede var hendes forældre … På trods af den barske historie, er det en smuk fortælling om en piges vej fra barn til voksen, fortalt realistisk, men også poetisk og sanseligt.”
 
 
 
 
-  Borough of Books
En hård og realistisk historie om familie, venskab, opvækst og identitetsfølelse. Det var en bog, der undervejs gav mig dårlig smag i munden et par gange, men samtidig kunne jeg slet ikke lægge den fra mig. Dens største fejl er nok det, at den slutter. Jeg er slet ikke færdig med at høre om L' Arminuta. Læs mere
 
 
 
 
-  ebach.dk
En stærk roman om en piges kamp om sin plads midt imellem to vidt forskellige tilværelser … Jeg slugte denne roman en søndag formiddag i sofaen. Sproget er letlæseligt og handlingen har et godt flow … Pietrantonio skriver så fantastisk … Bestemt en læseværdig roman!
 
 
 
 
-  HenriettesBlog.dk
En fantastisk evne til at fastholde læseren … Siderne vendte sig selv, og den var nærmest umulig at lægge fra sig .... Sproget er virkelig behageligt og nemt at læse … En sød, men barsk fortælling.
 
 
 
 
-  Litfix.dk
”Gribende … En stærk og intens roman om mødre og døtre sat i den italienske kontekst vi kender fra Ferrante … En lille perle, som jeg anbefaler alle Ferrante-fans at læse.”
Bogblogger.dk
”En virkelig fin roman … Med temaer som savn, svigt, vold, kærlighed mellem søskende, og stærke venskaber gør romanen stor indtryk på sin læser. Jeg er i hvert fald ret så begejstret!”
Bogvægten.dk
Hvis du er fan af Ferrante, vil du blive glad for ’Pigen de sendte tilbage’. Det er stærk og bevægende læsning … En medrivende og intens roman om mødre og døtre og om arv og miljø. Pietrantonio skildrer det så præcist, at det gør ondt! Det er socialrealisme af den fineste slags; vigtig og vedkommende … En hel unik læseoplevelse. Læs mere
RandiGlensbo.dk
”En både barsk og rørende fortælling om stærke bånd mellem søskende, om moderkærligheds vidt forskellige og somme tider uforståelige udtryk og om længslen efter et sted at høre til. En læseoplevelse der går lige i hjertet.”
Emily Salomon
”En mere end fin og helt og aldeles hjerteskærende fortælling om et adoptivbarn, der bliver leveret tilbage til sin biologiske familie som ung teenager … En helt igennem smuk, men vanvittigt barsk, lille bog.”
Dansk BiblioteksCenter
”Fra første side bliver man som læser suget ind i bogen. Sproget er sprudlende, og handlingen fængende.”
Downloads